Tekme svetovnega pokala v Sloveniji

Pregled tekmovanj za svetovni pokal v Sloveniji, ki jih vključuje paket:


Tekmovanje


Datum


Pokljuka


8.- 11. december 2016


53. Zlata lisica, Maribor


7. in 8. januar 2017


Rogla


31. januar 2017


Ljubno


11. in 12. februar 2017


56. Pokal Vitranc, Kranjska Gora


4. in 5. marec 2017


Planica


23. – 26. marec 2017

 

ALPSKO SMUČANJE


Alpske smučarke in alpski smučarji se v tekmovalni sezoni že tradicionalno ustavijo tudi v Sloveniji.

 

53. ZLATA LISICA


AUDI FIS- SVETOVNI POKAL V ALPSKEM SMUČANJU - ŽENSKE, 7. - 8. januar 2017

Mariborska Zlata lisica poteka že vse od leta 1964 in bo tudi v letošnji sezoni na Snežnem stadionu takoj na začetku novega leta gostila najboljše alpske smučarke tega sveta. Dogodek ni zgolj tekmovalne narave, saj organizatorji poskrbijo tudi za pester spremljevalni program.

 

56. POKAL VITRANC


AUDI FIS – SVETOVNI POKAL V ALPSKEM SMUČANJU – MOŠKI, 4. In 5. marec 2017

Pokal Vitranc v Kranjski Gori poteka že od leta 1961, od leta 1968 pa je v programu svetovnega pokala. Od leta 1983 se najboljši moški smučarji v svetovnem pokalu pomerijo na tekmovalni progi Podkoren. Kranjska Gora je tisti konec tedna preplavljena z navijači, saj organizatorji poskrbijo tudi za pester spremljevalni zabavni program.

 

BIATLON


Pokljuka je že vrsto let poznana kot središče, kjer se kalijo slovenski biatlonci in pred iztekom leta 2016 se bodo tam že tradicionalno pomerili najboljši biatlonci.

 

POKLJUKA


SVETOVNI POKAL V BIATLONU BMW IBU, 8. - 11. december 2016

Najboljši svetovni biatlonci in biatlonke so se na slovenskih tleh prvič pomerili na tekmah svetovnega pokala leta 1992 na Pokljuki. Od takrat so pripravil že dvajset izvedb biatlonskega svetovnega pokala. Številni navijači iz Slovenije in tujine bodo poleg sprintov, zasledovanj in štafet lahko spremljali še zanimiv in razgiban zabavno animacijski program.

 

DESKANJE NA SNEGU


Tudi najboljši deskarji na snegu se ustavijo v Sloveniji. Rogla je tista, ki že pet let zapored organizira tekmo svetovnega pokala v Sloveniji.

 

ROGLA


SVETOVNI POKAL V DESKANJU NA SNEGU, 28. januar 2017

Na enem najbolj priljubljenih smučišč v Sloveniji vsako leto potekata tekmi za ženske in moške v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu. V sezoni 2016/2017 bo Rogla na smučarski progi Jasa deskarje gostila že peto leto zapored. Večer pred tekmo tekmovalce povabijo na druženje, na katerem tik pred zabavo izžrebajo startne številke. Naslednji dan se tekmovanje začne ob 10. uri s kvalifikacijami in se zaključi s finalom v popoldanskih urah. Tekmovalce in obiskovalce prireditve zabavajo številni nastopajoči glasbeniki.

 

SMUČARSKI SKOKI


Smučarski skoki imajo eno najdaljših tradicij v Sloveniji. Veseli nas, da Slovenija organizira tekme svetovnega pokala za ženske in moške.

 

LJUBNO


SVETOVNI POKAL V SMUČARSKIH SKOKIH – ŽENSKE, 11.-12. februar 2017

Ljubno gosti smučarske skoke za ženske vse od leta 2006, prva tekma za svetovni pokal pa je bila leta 2012. Poleg tekmovalnega programa so tudi na Ljubnem družabne prireditve. Ljubenska tekma ima v mednarodnem merilu primat najspektakularnejše tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske.

 

PLANICA


FINALE SVETOVNEGA POKALA V SMUČARSKIH SKOKIH - MOŠKI, 23. – 26. marec 2017

Na Planico, kraljico smučarskih skokov, številne Slovence vežejo lepi spomini. Športno prireditev marsikdo uvršča med neuradne osrednje slovenske športne praznike, saj skakalci že dolga leta razveseljujejo gledalce pred televizijskimi zasloni in v dolini pod Poncami. Zaradi zgodovinskih športnih dosežkov vsako leto v dolini plapola vedno več slovenskih zastav, ki spodbujajo slovenske orle štiri dni zapored. Celotno dogajanje spremlja tudi raznolik glasbeni program.

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov