IBU pokal: Cisar sezono otvoril s 25. mestom

25.11.2021

S sprintoma v moški in ženski konkurenci za IBU pokal se je začela tud biatlonska sezona 2021/22. V Idreju na Švedskem so tudi Tais Vozelj, Matic Repnik in Alex Cisar.

Alex Cisar je bil odlično na poti, nato pa žal dvakrat zgrešil stoje. Foto: Sloski

Čast otvoritve sezone je pripadla dekletom, ki so se pomerila na 7,5 kilometrov dolgem sprintu. Slovenske barve je zastopala Tais Vozelj, ki je z dvema zgrešenima streloma stoje zasedla 80. mesto. Zmagala je Nemka Marion Wiesensarter, ki je nepokrito pustila eno tarčo. V cilju je uro ustavila pri času 21:02.3, kar je pomenilo, da je bila 2:56.5 hitrejša od naše tekmovalke.

Popoldan so se za prve točke IBU pokala v novi sezoni pomerili še fantje. Slovenijo sta na 10-kilometrski preizkušnji zastopala Alex Cisar in Matic Repnik. Odličen je bil predvsem Cisar, ki je po polovici tekme brez zgrešenega strela zasedal visoko 9. mesto. Na žalost se je mlademu tekmovalcu roka malce zatresla pri streljanju stoje, ko je zgrešil dve tarči, to pa ga je na koncu privedlo do 25. mesta. Tudi repnik je dvakrat ustrelil mimo tarče (enkrat leže in enkrat stoje), a je bil malce počasnejši v smučini. Prvo tekmo sezone je zaključil na 87. mestu. Tudi pri fantih je zmaga po zaslugi Lucasa Fratzcherja odšla v Nemčijo.

Fante in dekleta v Idreju v soboto čaka še en sprint, v nedeljo pa še zasledovalna preizkušnja.


Sprint Idre ženske

Sprint Idre moški

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov