Tudi Jakov Fak komaj čaka na začetek sezone

23.11.2021

Po tem ko je Jakov Fak zaradi viroze moral izpustiti uradno predstavitev reprezentance, je pred odhodom na Švedsko, še sam podal svoja pričakovanja v olimpijski sezoni.

"Priprave na novo sezono so potekale dosti bolj zapleteno, saj sem med poletjem dobil novega otroka. Takoj po njegovem rojstvu sem se odpravil na višinske priprave, ampak tako to je, če imaš družino. Vseeno so to prijetne skrbi, včasih nastane le malce problema glede počitka," je sprva o prijetnem dogodku v poletju povedal prvi mož slovenske biatlonske reprezentance. "Z novim trenerjem Janezom Maričem se razumeva zelo dobro. Janez sedaj tudi že ima trenerske izkušnje z mljašimi ekipami. Vedno sodelujeva skupaj in pri vseh stvareh najdeva skupni jezik glede samega treninga. Je zelo odprt za predloge. Pri tem imam tudi sam določeno avtonomijo glede sestavljanja in izvajanja programa, saj imam pri tem že določene izkušnje. Zelo pomembno je, da veš, kako se tvoje telo odzove na določene treninge in potem je tudi te informacije treba predati trenerju," je opisal glavne novosti glede novega vodenja reprezentance. "Vseeno sem se veliko tudi pridruževal treningom celotne reprezentance in svoj trening prilagodil temu, kar je bilo na programu celotne ekipe. Poskrbeli smo, da smo vsi imeli nekaj od tega 'sparinga'. Mislim, da je bilo dobro za vse in se že veselimo prvih tekem," je še povedal o sodelovanju z ekipo.

"Če si starejši večinoma lahko le predajaš izkušnje. Lahko pa tudi opaziš nekaj stvari pri mlajših, če že v osnovi določene vaje izvajajo drugače. Potem je to porebno poizkusiti in videti, če kakšna sprememba prinese pozitivne rezultate. Vseeno mislim, da so izkušnje ključnega pomena, kako same priprave potekajo. Zato morajo mladi imeti več od tega, jaz le upam, da bodo to izkoristili," je Fak povedal o generacijskih razlikah znotraj ekipe. "Sam sicer nočem preveč govoriti in biti vsiljiv. Seveda pa mlajši pridejo tudi s kakšnim vprašanjem in takrat z veseljem odgovorim," razloži potek prenašanja izkušenj na mlajše.

"Trenutno je fokus predvsem na prvih tekmah. Potem pa bomo videli, kako se bo sezona odvijala do olimpijskih iger. Bolj ko se bodo te bližale, bolj bom o njih tudi razmišljal. Trenutno je važno to, da sem zdrav," je pogovor zaključil Jakov Fak.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov