DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke enajsto sezono svetovnega pokala začenjajo v Rusiji

23.11.2021

V ruskem Nižnem Tagilu se s četrtkovimi kvalifikacijami začenja 11. sezona svetovnega pokala za smučarske skakalke. Zoran Zupančič bo na prvo prizorišče odpeljal šest skakalk, Niko Križnar, Emo Klinec, Uršo Bogataj, Špelo Rogelj, Jernejo Brecl in debitantko Niko Prevc.

Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Nika Križnar, Nika Prevc in Ema Klinec potujejo na prvi tekmi svetovnega pokala v Rusiji © SloSki

Zoran Zupančič, glavni trener

Poleti ni šlo vse po načrtu, ker smo imeli kar nekaj bolezni, manjših poškodb, precej manjkanja na treningu. Bilo je turbolentno, pravega ritma ni bilo. Nismo mogli slediti stvarem, ki smo si jih zadali, da jih bomo sledili še bolj natančno. A vseeno, čeprav nismo bili zelo dobro pripravljeni na poletne tekme, so punce pokazale, da je ekipa močna in so na tekmah pokazale najboljše skoke. To načrtujemo tudi pozimi. V zadnjem obdobju smo imeli v redu pogoje na ledeni smučini v Kranju in Planici. Forma pred prvimi tekmami je na dobrem nivoju.

Nika Križnar

Poleti je prišlo do nekega nihanja, a skoki zagotovo ne morejo biti vseskozi konstantni, to mi je jasno. Moram pa reči, da sem trenutno zelo zadovoljna s svojo pripravljenostjo. Seveda so tu še vedno rezerve, a to moramo pustiti v ozadju in na tem delati čez sezono. V zadnjih dveh tednih sem naredila velik korak naprej tako v opremi kot v sami poziciji skoka in s tem sem zelo zadovoljna.

Ema Klinec

Lahko rečem, da je za mano, kar se treningov tiče, najbolj konstantno poletje. V zadnjih treh letih sem prav na treningih imela največ težav, na tekmah sem se nato borila, zdaj pa sem videla, da moram biti konstantna. Lahko rečem, da smo kot celotna ekipa na res vrhunskem nivoju. Če ne bo kakšnih okužb, kot nazadnje v Rusiji, se nimamo česa bati. Te sezone se zelo veselim!

Urša Bogataj

Poletje je bilo super, a zdaj se dva meseca s konkurenco nismo videle in v Rusiji bomo videli kaj to pomeni. Vmes mi je forma malce padla, zdaj pa je spet dobra in videli bomo, kaj to pomeni na snegu.

Špela Rogelj

Štartamo iz ničle, ne vemo čisto kje smo. Primerjave s konkurenco nismo imeli. V Rusijo gremo pokazati svoje skoke iz treningov in to je to. Pripravljalna sezona je bila dobra, moji skoki so na kar visokem nivoju, kaj bom pokazala na tekmi, pa bomo videli.

Jerneja Brecl

Forma sicer ni najboljša, v zadnjem času so se mi stvari na skakalnici začele podirati. Bil pa je danes spet en bolj miren trening, stvari so se začele postavljati nazaj, tako da je to dobro. Ciljev nimam, saj ne vem kako skače konkurenca, niti ne želim govoriti o tem.

Nika Prevc

S pripravljenostjo sem zadovoljna, mislim, da je prišla v pravem času. Nasveto od bratov je bil, da naj ohranim mirnost in naj se ne sekiram preveč.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov