V petek začetek 41. sezone svetovnega pokala v teku na smučeh

22.11.2021

V petek se v finski Ruki tradicionalno začenja sezona svetovnega pokala, že jubilejna 41. po vrsti. Barve Slovenije bodo na severu Evrope zastopali Anamarija Lampič, Eva Urevc, Miha Šimenc in Janez Lampič.

Anamarija Lampič je zadnje priprave opravila v Davosu © osebni arhiv AL

Nejc Brodar, glavni trener tekaške reprezentance

V tem letnem času bi v Skandinaviji pričakoval malo več zime, a moram reči, da se je prireditelj pripravil in uredil progo. Nekoliko pomankanja snega je bilo, a to ni oviralo ekipe pri izvedbi dobrega treninga. V načrtu smo imeli tudi nastop na dveh tekmah. Na žalost nam je šprint odnesel močan veter, tako da v petek nismo nastopili. V soboto smo nastopili na razdalji na 10 in 15 km v klasični tehniki in kljub temu, da sta Miha in Eva bolj šprinterja, sta tekla povsem zadovoljivo, solidno. Vsaj kar se tiče njiju, lahko rečem, da gresta na tekme v Ruku s pozitivno popotnico. V Ruko odpotujemo danes, pričakujemo, da bomo tam jutri. Tekmovalca bosta potovala z letalom, mi gremo z avtom, v Ruki se nam priključita tudi Ana in Janez, ki sta trenutno še v Sloveniji in sta zadnji del priprav opravila v Davosu. Verjamem, da uspešno in dobro in se že veselim prvih tekem svetovnega pokala. Začnemo s šprintom v klasiki, potem pa sledita še dve razdalji.

Anamarija Lampič

Malce še čutim posledic na glasu, a upam, da imam prehladov za tri leta dovolj. Tri leta zdaj nisem bila bolana, zdaj sem dvakrat v dveh mesecih obležala, na srečo ni bilo za antibiotike. A morda je bilo to dobro za počitek in sem zdaj res pripravljena na novo sezono.

Komaj čakam, da se jutri usedem na letalo in odletim na minus. Po sezoni sem si vzela nekaj počitka. S pripravami sem začela samozavestno, z veliko motivacije in sproščeno. Tudi zdaj sem sproščena, ne čutim nobenega pritiska. V takem času sem bila zdaj že v Skandinaviji vsaj že dva tedna. Letos sem še kar doma, kar je čudno, pravzaprav sploh nimam občutka, da je v petek že tekma.

Letos si želim medalje na olimpijskih igrah. A eno je, da si jo želiš in jo sanjaš, drugo pa je, da jo vzameš in dobiš.

Eva Urevc

Ne dvomim, da sem dobro pripravljena. Zagotovo pa prve tekme pokažejo kam spadaš. Po tekmi na razdalji lahko rečem, da sem v klasični tehniki napredovala. Mislim, da je tudi v prosti tehniki tudi napredek, a videli bomo, kaj bodo tekme prinesle. Glavni cilj sezone so olimpijske igre, a grem iz tekme v tekmo.

Miha Šimenc

Pripravljen sem dobro, tako kaže, a počakajmo prve tekme v Ruki. Tekma v soboto mi je šla super, dosegel sem najboljši moj rezultat tu, tudi zaostanek je bil kar sprejemljiv. Pomembno pa je, da sem dobil nazaj ta občutek tekme. Po enem letu premora me zdaj znova čaka svetovni pokal, ne bi si rad naložil bremena. Moram obnoviti rituale. Tekem ne pozabiš, a moraš obnoviti občutke. Upam, da bo šlo tekoče in da ne bom imel prevelike treme.

Janez Lampič

Videli bomo, kaj prinesejo prve tekme. V Ruki bo prva, do zdaj še nisem tekmoval. Videli bomo, kakšna je forma. S pripravami sem zadovoljen, dobro smo trenirali. Malo z Ano, nekaj z Italijani in mislim, da sem treniral dobro.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov