Vse Slovenke med dvajset, Ana Bucik sedma

21.11.2021

Štiri slovenske slalomistke so v Leviju poskrbele za nov izjemno uspešen slovenski dan. Najbolj se je smejalo Ani Bucik, ki je sedmim mestom prišla do izenačitve svoje druge najboljše slalomske uvrstitve. Uspešen konec tedna so dopolnile Andreja Slokar (15.), Meta Hrovat (17.) in Neja Dvornik (19.)

Ana Bucik ima za seboj zelo uspešen konec tedna. Foto: Gepa

Štiri slovenske smučarke v Leviju so odlično opravile s prvo progo. Prva je černo progo presmučala Ana Bucik, ki je nastopila s startno številko 10. Bucikova je v cilju zaostala +1.25 za najhitrejšo v prvi vožnji in včerajšnjo zmagovalko Petro Vlhovo. Ta zaostanek je po koncu prve vožnje zadoščal za 12. mesto, Bucikova pa je bila najbolje uvrščena Slovenka. Po včerajšnjem četrtem mestu se je odločno na pot podala Andreja Slokar. Na prvem vmesnem času je bila povsem blizu Vlhovi, nato pa je še na ravninskem delu naredila napako. Za voljo dobre forme se je Andreja rešila, v cilj pa pripeljala z zaostankom +1.60. To je bil 16. čas prve vožnje. Nova super vožnja z visoko startno številko 57 je uspela Neji Dvornik, ki se je v drugo vožnju uvrstila z 20. časom (+1.76). Dobro se je po včerajšnji napaki odzvala tudi Meta Hrovat, ki je dosegla 22. čas prvega teka (+1.80).

Meta Hrovat je dokazala, da ni pozabila smučati med slalomskimi količki. Foto:Gepa

Vse naše v drugo še napredovale

Meta Hrovat je utvorila slovenske nastope v drugi vožnji. Prav nič se ji ni poznalo, da je imela v zadnjem obdobju nekaj težav na slalomskih tekmah za svetovni pokal. Odločno je smučala v želji, da poseže čim višje. To ji je prineslo na koncu napredovanje do 17. mesta. Znova je dve zelo dobri vožnji pokazala tudi Dvornikova, ki je v drugo iz 20. mesta napredovala na 19. Eno mesto je v finalu pridobila včeraj naša najboljša Andreja Slokar, ki je tudi v finalni vožnji na žalost storila nekaj manjših napakic in je bilda danes 15. Tako kot včeraj, pa je tudi danes v drugo zelo hitro smučala Ana Bucik, ki je bila izjemno hitra v zgornjem delu. Tudi v strmini je bila veliko bolj napadalna, manjša napaka pa si je pripetila tik ob koncu le te. Vseeno je z novim izjemno hitrim zaključkom prevzela vodstvo ob prihodu v cilj, na koncu pa napredovala vse do sedmega mesta, kar je njen drugi najboljši slalomski rezultat v karieri. Boljša je bila le lani v Jasni, ko je bila šesta, sedaj pa se je tretjič v karieri uvrstila na sedmo mesto.

Andreja Slokar se je v Leviju dvakrat uvrstila med najboljših 15. Foto: Gepa

Oder za zmagovalke je ob koncu izgledal povsem enako kot včeraj. Znova je lastnica severnega jelena, ki ga kot nagrado prejme zmagovalka, postala Slovakinja Petra Vlohova, ki je ugnala večno tekmico Američanko Mikaelo Shiffrin. Tretja pa je bila znova Nemka Lena Duerr.

Izjave po tekmi (mp3)

Sergej Poljšak, glavni trener: "Tako kot včeraj, super dan za vse. Danes sicer dekleta v malo drugačni vlogi. Ana z najboljšim rezultatom. Prvi tek je peljala še malce zadržano in zopet odličen drugi tek. Andreja je imela napako v prvem delu, ko se je smučala zelo dobro. Napaka jo je stala boljše uvrstitve po prvem teku, drugi tek pa ji ni najbolje uspel. Vseeno 15. mesto je super rezultat. Neja povsem v okviru svojih sposobnostih, dva odlična teka. Meta pa danes tudi dobro. Glede na to, da je bilo že kar nekaj časa od kar je bila v finalu slaloma, je bilo dvajseto mesto po prvem teku zanjo lep uspeh. Dobro je, da je imela ponovno dva teka v slalomu, ne pa da je šla po prvem domov. To zna biti v slalomu zelo neprijetno.

Ana Bucik: "Zelo lep rezultat danes, dober vikend. Predvsem z drugo vožnjo sem bila zelo zadovoljna, ker je bila malo bolj napadalna in sem malo več reskirala. V prvi je bilo vse preveč pod kntrolo. Sem zelo vesela, da sem vikend zaključila z dobro vožnjo in si na prihodnjih tekmah želim prikazati še več."

Meta Hrovat: "Danes, oziroma ne samo danes, je bila zame nova preizkušnja. Moj slalomski povratek traja že kar nekaj časa, saj že z lansko slalomsko sezono nisem mogla biti zadovoljna in treba je sedaj počasi nazaj graditi slalomsko formo. Treba je iti korak po korak, ker velikih skokov se ne da delati. Zato moram biti zadovoljna z današnjo tekmo in grem z dobro popotnico naprej."

Andreja Slokar: "Verjetno takšna kot sem navadno, z današnjim dnem ne bi bila zadovoljna. Če pa pogledamo malo boljše, sem danes prvi tek začela ravno tako, kot sem si ga želela. Sem začela z veliko samozavestjo, ki je že dolgo časa nisem čutila pri sebi. Potem se mi je zgodila tista napaka na ravnini, kjer sem izgubila dosti časa. Od tam naprej je bilo tako, kot bi se malo zablokirala in drugi tek je to le še potrdil. V drugo sem ves čas vozila z neko rezervo, da ne bi še enkrat naredila kakšne napake. Dan rezultatsko ni dober, po drugi strani pa sem prvi tek končno začela tako, kot bi ga jaz rada. To kar se je zgodilo v drugem teku, se pač je, to je šport. Tega rezultata si ne smem vzeti preveč k srcu, saj te to na koncu preveč izčrpa."

Neji Dvornik se je dvakrat z visoko startno številko uspelo prebiti v finale. Foto: Gepa


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov