Košir & druščina deskali pod Ljubljanskim gradom

27.09.2021

Z udeležbo na Olimpijskem festivalu pretekli vikend v Ljubljani je naša ekipa, ki skrbi za otroški promocijski letni deskarski park, zaključila jesensko turnejo. Na četrtem septembrskem prizorišču je v našem improviziranem snežnem parku »deskalo« več kot tisoč otrok. Promocijsko ekipo, vodi jo reprezentant Max Kralj Kos, je tokrat »okrepil« tudi naš trikratni olimpijec in nosilec treh olimpijskih medalj, Žan Košir.

Knoppers

Zdaj že tradicionalni Olimpijski festival za mlade (in njihove starše) do 15. leta je vrata odprl v soboto dopoldan. »Olimpijski ogenj« je na Kongresnem trgu prižgal prav naš Žan Košir ter mlade povabil k raziskovanju Foksijeve dežele, ogledu plesnih in cirkuških nastopov ter opravljanju športnih izzivov.

Eden izmed izzivov je bil seveda tudi deskarski! Naš snežni park se je nahajal v samem centru dogajanja. Žan z asistentoma Juretom in Črtom, tu pa tam se jim je pridružil tudi Foksi, maskota olimpijskega komiteja, niso imeli veliko časa za počitek. V dveh dneh (festival se je zaključil v soboto ob 18. uri) so na desko postavili več kot tisoč otrok. Če k tej številki dodamo še število otrok, ki so z nami deskali na prvih treh dogodkih v Celju, Velenju in na ljubljanskem Rudniku se približamo številki 1500. Med mlade in starše smo namreč v septembru razdelili prav toliko čokoladic blagovne znamke Knoppers, ki je zvesti partner tega našega projekta.

»Z odzivom smo zadovoljni. Veseli nas predvsem dejstvo, da so na vseh štirih lokacijah mnogi starši pokazali interes in zanimanje za tisto pravo zimsko deskanje na snegu, kar je seveda tudi namen tega projekta. Tako pomagamo klubom, ki so tudi sicer sami aktivni pri predstavitvi športa mladim,« so zadovoljni v deskarskem taboru Smučarske zveze Slovenije.

»Dogajanje in vse te vrste pred našim snežnim parkom potrjujejo, da je snowboarding za mlade še vedno zelo privlačen. Vsaj polovica tistih, ki je stopila na desko, ni imela prav nobenih težav in bi se zagotovo dobro znašli tudi na snegu. Čutim in vidim potencial. Mlajši so, lažje je,« opaža Žan Košir, ki je na Kongresni trg prišel s snežnega treninga v Italiji. »Od junija dalje sem na snegu treniral že šestnajst dni. Najboljši pogoji so bili prav na začetku, pred poletjem. V preteklih dneh smo na Stelviu srečali praktično vso elito. Vse Ruse, Avstrijce, Nemce, Kanadčane, Italijane. Seveda bomo tudi v prihodnjih dneh in tednih nadaljevali s sklopi treningov na snegu. Pestro je tudi sicer. Kondicija, fizioterapije, skratka migamo …,« pred olimpijsko sezono (olimpijski deskarski paralelni veleslalom na Kitajskem bo na sporedu na slovenski kulturni praznik, 8. februarja 2022, Tržičan bo branil bron iz Koreje 2018) pravi Košir, najstarejši slovenski deskarski reprezentant.   

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov