Hana Mazi Jamnik svetovna prvakinja, Klara Mali bronasta

17.09.2021

Na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v italijanski dolini Fiemme je Hana Mazi Jamnik postala mladinska prvakinja, njen uspeh je dopolnila Klara Mali z bronom.
Hana Mazi Jamnik (c) SloSki
Prvi dan je tekma potekala na novi rolkarski progi na prelazu Lavaze 1850 m visoko. Tekmovali so na počasnih skate rolkah z gumijastimi kolesi, ki so bile enake za vse tekmovalce. Pri mladinkah se je naslova svetovne prvakinje veselila Hana Mazi Jamnik. Njen uspeh je dopolnila Klara Mali na 3.mestu. Hana je in Klara sta po prvem krogu za nekaj sekund zaostajali za rusko tekmovalko. V drugem in tretjem krogu je Hana nadaljevala v enakem tempu, ostale tekmovalke pa so precej izgubljale. Tako je prišla v cilj z 31 sekundami prednosti. Klara je bila v zadnjem krogu v igri sekund z rusko tekmovalko. Na koncu pa je do 2. mesta zmanjkala sekunda. 
Pri mladincih je do zadnjega kroga tekel na odličnem 4. mestu Anže Gros, nato je plačal davek visoke nadmorske višine in padel naj 10. mesto. Martin Močnik je osvojil 21. mesto. Mladinski svetovni prvak je postal Oleksandr Lisohor iz Ukrajine.
 
V članski kategoriji je do izvrstnega 18. mesta pritekal Boštjan Korošec, ki je to njegov debi v tej kategoriji. Leto starejši Gal Gros je pritekel do 23. mesta. Mesto vodilnega je do zadnjega kroga držal Norvežan Amud Korseath, a je moral priznati premoč Italijana Mattea Tanela, ki ga je prehitel za dobrih 6 sekund. 
 
Drugi tekmovalni dan je bil na sporedu sprint na 200 m v drsalni tehniki v centru mesta Ziano. Na startu smo imeli štiri predstavnike, dva v mladinski kategoriji in dva v članski kategoriji. Zelo dobro je kazalo Anžetu Gros, ki je v kvalifikacijah imel malce smole, ker se mu je zlomila konica na krpljici, a klub temu osvojil 8. mesto. V osmini finala je suvereno zmagal, v četrtfinalu pa je imel za nasprotnika kasnejšega zmagovalca. Na koncu je osvojil odlično 7. mesto. Martin Močnik je osvojil 23. mesto. Zmagovalec je postal Pavel Makarov iz Rusije.
V članski kategoriji je v finalne teke prišel Janez Lampič, ki je osvojil 13. mesto. V četrtfinalu je izgubil proti 4. iz kvalifikacij Ivanu Zhilinskiy iz Rusije, ki je na koncu osvojil 3. mesto. Janez Lampič je ostal na 13. mestu, Gal Gros je osvojil 21.mesto.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov