DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

PVN: Slovenska četverica na mešani ekipni tekmi zaostala le za Norveško

12.09.2021

Urša Bogataj, Lovro Kos, Ema Klinec in Cene Prevc so na tekmi mešanih ekip v ruskem Čajkovskem na tekmi poletne velike nagrade zasedli 2. mesto, boljša je bila le četverica z Norveške.

Slovenska četverica (c) SloSki

Tekme poletne velike nagrade v ruskem Čajkovskem so se sklenile z mešano ekipno tekmo. Za Slovenijo je tekmo s 133 metri odprla Urša Bogataj, 115,9 točk pa je pomenilo vodstvo pred Norveško s 104,9 točkami in Rusijo s 104,3 točkami. V drugi skupini je Lovro Kos skočil 124.5 metrov, 218,6 točk pa je naše uvrščalo na drugo mesto, 9 točk za Norveško, potem ko je Johann Andre Forfang skočil 143.5 metrov.

Ema Klinec je kot druga Slovenka prav tako skočila odlično, 132.5 metrov, 338,1 točk pa je Slovenijo po treh skokih še najprej uvrščalo na drugo mesto, prednost Norveške se je zmanjšala na 4,8 točk. V zadnji skupini je Cene Prevc skočil 131.5 metrov, kar je pomenilo potrditev drugega mesta s 455,2 točkami. Vodili so Norvežani s 465,7 točkami, tretja Rusija je imela 436,0 točk, preostale reprezentance so zaostajale že več kot sto točk za našimi.

Bogatajeva je finale odprla s še enim sijajnim skokom, dolgim kar 138 metrov, Slovenija pa je s 577,3 točkami znova približala Norveški, ki je po petih skokih imela 583,3 točk, tretja Rusija je imela 548,6 točk. "Z današnjimi skoki sem zadovoljna, tako kot včeraj. Morda sem včeraj skakala malce bolje. Pri doskoku imam seveda še rezerve. Sicer pa sem danes na posamični tekmi malce slabše naredila pri vzletu in v zraku, a še vedno je super in sem zadovoljna."

Tekmo je nato začel prekinjati vedno močnejši veter v sunkih, žal se po dolgem čakanju na drugi nastop najbolje nato ni znašel Kos, ki je pristal pri 113 metrih. Slovenija je bila še vedno zanesljivo druga s 664,9 točkami, Norveška je ušla s 704,8 točkami, tretja Rusija je imela 648,8 točk.

Ema Klinec je v finalu še enkrat potrdila, da je znova našla prave občutke, 126.5 metrov in 782,0 točk je naše še enkrat utrdilo na drugem mestu. Norveška je imela 822,6 točk, Rusija pa 754,0 točk. "Z Rusijo sem zelo zadovoljna, nekako sem dobila potrditev, da lahko skočim. Že na treningih sem videla, da se da in nato sem le stopnjevala. Danes na mešani tekmi sem dala vse od sebe in to se je zelo lepo obrestovalo. Hvala ekipi, ker smo stopili na stopničke. Gledano generalno, je bila Rusija zelo naporna, praktično smo bili cele dneve na skakalnici in vesela sem, da sem to zdržala. To mi je v preteklosti povzročalo kar precej težav. Super! Zdaj pa veselo nazaj na trening."

Prevc je dokončno 2. mesto potrdil s 126 metri, naši so zbrali 899,6 točk, zmage pa se je veselila Norveška z 955,9 točkami, Rusija je bila tretja s 868,9 točkami. "Danes mi je končno uspelo sestaviti dva skoka, tako kot se na tekmi mora, ne samo enega. Malce se šalim že sam pri sebi, da vedno na tekmi mešanih ekip, ko je potrebno malo skočiti še za punce, sem se sposoben zbrati. Zdaj se moram pripraviti še za zimo, da bom dobro skočil tudi takrat ko gre za mene in ko gre za moško ekipo," je po tekmi povzel Prevc.

Najboljše tri ekipe na današnji tekmi (c) SloSki

"Za nami je še en zelo uspešen dan v Čajkovskem. Zopet stopničke Urše, Emi je zmanjkalo čisto malo, tudi Jerneja je prikazala dva solidna skoka, žal pa se vse po načrtih ni izšlo Katri Komar. Zadovoljni smo lahko tudi z mešano ekipno tekmo, kjer so fantje in dekleta zasedli drugo mesto. Po prvi seriji smo bili še zelo blizu Norvežanov, ki pa so nam v drugi seriji žal pobegnili," je črto pod novim uspešnim dnem potegnil Anže Lavtižar, ki je v Rusiji skrbel za žensko ekipo, Gašper Vodan, odgovorni za moško ekipo pa je dodal: "Na zadnjih dveh prizoriščih smo bili glede na treninge sposobni več, a kljub vsemu sta Lovro in Cene dosegla najboljši rezultat na tekmah poletne velike nagrade, tako da bi jima rad čestital za to. Mešana tekma pa je bila zelo dober obliž na rane za fanta, da sta na pravi poti. Zdaj gresta lahko mirno nazaj na trening."

Poletna velika nagrada se bo za skakalke nadaljevala in zaključila v začetku oktobra v Klingenthalu, skakalci se bodo pred tem ustavili še v Hinzenbachu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov