DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Urša Bogataj do četrte zmage, Norvežanka preprečila trojno slavje Slovenk v Čajkovskem

11.09.2021

Ruski Čajkovski je srečen kraj za slovenske ženske smučarske skoke. Po marčevskem slavju Nike Križnar za skupno zmago v svetovnem pokalu, je danes s četrto zmago v karieri Urša Bogataj osvojila poletno veliko nagrado, Ema Klinec in Jerneja Brecl sta uspeh zaokrožili s 3. in 4. mestom.

Najboljše tri na prvi tekmi v Čajkovskem (c) SloSki

Tekma v Čajkovskem se je začela ob 8. uri zjutraj po slovenskem času, organizatorji pa so, podobno kot na finalu zimske sezone, imeli kar precej težav z vetrom, na trenutke je pihal premočan vzgornik in zato je prva serija trajala več kot eno uro. Vseeno pa se Urša Bogataj ni zmedla, s 128.5 metri in 110,9 točkami je bila najboljša med vsemi. Druga je bila Norvežanka Silje Opseth s 124.5 metri in 106,9 točkami, tretja pa po zelo dobrem skoku Ema Klinec s 124 metri in 102,6 točkami. Jerneja Brecl je s petim mestom, skočila je 117 metrov in zbrala 88,7 točk dopolnjevala slovensko prevlado, Katra Komar je do točk skočila s 100 metri in 54,1 točkami na 23. mestu.

Komarjeva je v finalu, ki je trajal skoraj eno uro, pridobila štiri mesta in je s 113 metri ter 125,1 točkami končala na 19. mestu. Sijajno je nato poletela rekorderka naprave, Breclova, ki je pristala pri 132 metrih, 208,4 točk pa jo je popeljalo tik pod zmagovalni oder, do najboljše uvrstitve v karieri, 4. mesta. Klinčeva je po dolgem čakanju na zeleno luč z odliko opravila tudi finalni skok, s 127 metri in 215,9 točkami pa je zanesljivo prvič letos skočila na zmagovalni oder s 3. mestom. "Celo poletje sem delala čisto lepo, stvari, ki smo se jih dogovorili, le na tekmah se mi nekako ni izšlo. Tokrat smo naredili še en dres, za katerega sem vedela, da mi bo približno odgovarjal. Tako sem šla v Rusijo precej bolj samozavestna kot na prejšnje tekme in to se je tudi poznalo. Zdaj pa delati naprej, do zime je še ogromno časa, rezultat pa mi ogromno pomeni, stati na stopničkah z Uršo je nekaj neverjetnega."

Opsethova je vrgla rokavico Bogatajevi s 135 metri v odličnih razmerah, zbrala je 218,3 točk, a to naše skakalke kljub čakanju na zeleno luč ni zmotilo. Skočila je 134.5 metrov in z 227,1 točkami zanesljivo prišla do četrte zmage v karieri! "Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Te razmere so težke, spet je bila ena težjih tekem, tako kot že pozimi. Mogoče se v tem do zdaj nisem najbolje znašla, danes sem vesela, da mi je to uspelo in sem se nekako sestavila. Glede na skupni seštevek pa sem normalno vesela, tega nisem pričakovala, če bi mi to kdo prej rekel. Tega sem zelo vesela, zdaj pa bo potrebno delati in upam, da mi bo tudi pozimi šlo dobro," je bila zadovoljna Bogatajeva.

Slovenki na zmagovalnem odru (c) SloSki

Zadovoljen je bil po tekmi lahko Anže Lavtižar, pomočnik glavnega trenerja, Zorana Zupančiča, ki v Rusijo ni odpotoval: "Z današnjo tekmo smo zelo zadovoljni, dvojne stopničke, čeprav je v poskusni seriji kazalo še malenkost bolje. Žal je Jerneja storila manjšo napako v prvi seriji, ki jo je stala boljše uvrstitve. Jutri gremo v ponovni boj na morda še boljše rezultate in po dobro uvrstitev na mešani ekipni tekmi." 

Dve tekmi pred koncem ima Bogatajeva v skupnem seštevku 180 točk prednosti pred Saro Takanaši, ki pa je v Čajkovskem ni, v pokalu narodov pa imajo Slovenke že 227 točk naskoka pred Japonkami in se jim tako obeta ubranitev lanskoletne zmage tudi v tem seštevku. Potem, ko je lani poletno veliko nagrado dobila Nika Križnar, prej pa vseh osem izvedb Sara Takanaši, je Urša Bogataj tretja zmagovalka v zgodovini tega tekmovanja.

Celotna slovenska odprava v Rusiji (c) SloSki

Jutri skakalke posamična tekma čaka ob 6. uri, mešana pa ob 10. uri po slovenskem času.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov