Tekaška reprezentanca trenirala v snežnem tunelu v Planici

09.06.2021

V snežnem tunelu v Planici je danes enega izmed skupnih treningov opravila naša reprezentanca v teku na smučeh, ki je hkrati tudi strnila nekaj misli pred začetkom olimpijske sezone.

Slovenska štiriperesna deteljica v Planici (c) SloSki

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance

Šele dober mesec je odkar se pripravljamo na novo sezono. En sklop priprav smo opravili, jutri odhajamo na ledenik Dachstein za 10 dni, kjer bomo skušali izkoristiti dobre snežne pogoje, ki vladajo v tem trenutku. Čez poletje, tja do jeseni nas čakajo novi treningi. Prvi mesec je bolj uvajalen, zdaj pa se bodo obremenitve počasi stopnjevale in računam, da bodo tekmovalci znova dobro pripravljeni, kot so v preteklih letih že bili.

Anamarija Lampič

Vsako leto treninge popestrim z različnimi vadbami drugih športov, eno leto malce bolj intenzivno, drugo malce manj. Veslanje je denimo dober trening za roke in trup, tako da pride prav tudi takšen trening.

Prihajajo olimpijske igre, vem, da veliko ljudi pričakuje veliko od mene. Jaz vem, kaj moram narediti, ne bomo pretiravali, načrt je takšen kot lani. So dodatki, malenkosti, ki jih bomo dodali in to je to. 

Posvečam se tako šprintu kot razdalji. Pravzaprav se niti ne ve kakšna proga nas na olimpijskih igrah čaka. Profil je narisan, a kakšna bo, bomo videli šele tam. Ne glede na vse skupaj, potrebno je trenirati za oboje.

Glavni cilj sezone so olimpijske igre, nekaj prej je Planica. Planica bo zadnja preizkušnja pred olimpijskimi igrami, zadnji šprint. Takrat bo potrebno zagotovo pokazati, da gre forma v pravo smer in menim, da na olimpijskih igrah mora biti na najvišjem nivoju. 

Eva Urevc

Od maja treniramo po načrtu. Vse teče tako kot sem si začrtala. Vse je super! Medalja mi je dala dodatno motivacijo, a tisti, ki me pozna, ve da mi tega na manjka. A jaz se bolj oziram na prihodnost, ne na preteklost in delam vse, da bom še izboljšala svoje rezultate in izpolnila cilje. Vem, kjer so moje pomankljivosti, o tem sva govorila tudi s trenerjem. Tisto, kjer sem dobra, že imam in to lahko le še izboljšam.

Miha Šimenc

Za enkrat sem res vesel, saj vse poteka brez bolečin, kar je bila tudi prva želja pred začetkom – torej brez bolečin kreniti v sezono in tega sem res zelo vesel. Po koncu minule sezone, ki zame sploh ni bila sezona, sem po operaciji začel trenirati. Zmanjšal sem količino treninga, a vseeno sem treniral čez celoten april, ko ponavadi počivamo. Maja sem začel normalno, opravili smo že tudi prve teste in le ti so obetavni. So primerljivi s prejšnjimi sezonami. Všeč mi je, da ne začenjam z nekim deficitom in zato sem lahko zadovoljen.

Janez Lampič

Trenutno se počutim dobro, treniramo po začrtani poti in upam, da bo šlo tako tudi naprej. Pretkela sezona se mi ni izšla kot sem si jo zamislil, morda je bilo preveč treninga, zato bom letos nekaj ur izpustil in upam, da se bo to poznalo v pozitivno smer. Z Ano in Boštjanom Klavžarjem se za dva tedna zdaj odpravljamo na Korčulo, vračamo se v tednu, ko bodo še težke priprave pred nekaj oddiha. Normo za olimpijske igre moram le še potrditi in to je glavni cilj sezone.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov