DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Odbor predlagal sestavo reprezentanc za sezono 2021/22

22.04.2021

Na seji Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so bili danes sprejeti sklepi in predlogi za sestavo reprezentanc za sezono 2021/22. Vse mora potrditi še Zbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, seja je predvidena v naslednjem mesecu.

Nordijske kombinatorke so v minuli sezoni prvič tekmovale za točke svetovnega pokala © GEPA

Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je prvič v novi sezoni zbral 7. aprila: "Predstavljena so bila poročila za preteklo sezono, ki je bila ena izmed uspešnejših, vrhunec pa je, ob vseh osvojenih medaljah na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, veliki kristalni globus, ki ga je osvojila Nika Križnar," je uvodoma povedal predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo na SZS, Ljubo Jasnič, ki je nato nadaljeval s povzetkom včerajšnje druge seje.

"Včeraj smo se sestali drugič, seja je bila dolga, temeljito smo prečesali vse kar se je zgodilo in vse, kar načrtujemo. Lahko potrdim, da je bila minula sezona res ena najboljših, hkrati pa tudi zahtevnejših. Koronavirus je vplival na sam potek, na samo finančno strukturo, a vse smo uspešno premagali. Sprejeti so bili vsi predlogi na strani sestav ekip v smučarskih skokih, torej tako za moško kot za žensko reprezentanco, pripombe smo imeli pri načrtu za nordijsko kombinacijo. Odbor je želel, da se nekatere stvari dopolnijo, popravijo še do konca meseca, nato pa bo to šlo neposredno na Zbor, ki bo potekal v mesecu maju. Nordijska kombinacija oz. razvoj le te je na nek način naša rak rana. Po olimpijskih igrah v Pjongčangu smo želeli, da bi se razvoj odvijal hitreje, a se ne. Na mizi smo imeli predstavitev dosežkov v zadnjih desetih letih in ugotovili smo, da se ne razvijamo, kot bi se morali. Pred nami sta dva velika izziva, že prihodnje leto olimpijske igre v Pekingu in nato domače svetovno prvenstvo. Tam ne želimo le sodelovati, nenazadnje smo organizatorji, pred nami pa je zadnja sezona pred Planico 2023, zato želimo doseči čimvečji napredek. Ne zatiskamo si oči tudi pred dogodki, ki niso pustili najboljše luči v skakalnih reprezentancah, a stvari se rešujejo in se bodo ustrezno rešile," je povedal Ljubo Jasnič.

A reprezentanca (moški + ženske)
Glavni trener: Goran Janus
Trener sodelavec: Anže Obreza, Matic Košir

Vid Vrhovnik, SSK Ljubno BTC
Ema Volavšek, SSK Ilirija
Gašper Brecl, SSK Mislinja

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov