Novi absolutni državni prvaki so Tia Žagar, Naj Mekinc in Max Kralj Kos

19.04.2021

Po ponovnem odprtju nekaterih zimskošportnih središč so se slovenski deskarji prostega sloga znova zbrali na Voglu, kjer so razmere za trening še vedno odlične. V tamkajšnjem snežnem parku ob progi Storeč pa niso samo trenirali, pač pa so si še zadnjič letos nadeli tudi štartne številke in se pomerili za državne naslove v disciplinah skoki prostega sloga (big air) in snežni park (slopestyle). 

Vogel 2021 NcNaj Mekinc je na državnem prvenstvu 2021 osvojil zlato (big air) in srebro (sloepstyle). Foto: Matevž Pristavec

Potem ko so bili lani slovenski deskarji prostega sloga prvi, ki so se pomerili na pokarantenski snežni tekmi, so letos med zadnjimi, ki so še v tekmovalnem pogonu. V snežnem parku na Voglu so se za mladinske (rojeni leta 2003 in mlajši) ter članske (absolutne) državne naslove pomerili v olimpijskih disciplinah skoki prostega sloga (big air) in snežni park (slopestyle).

Mladinski "Big Air" naslov je pripradel Aneju Herženjaku (FC Shred), srebro je pripadlo finalistu letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva Ožbeju Kuharju (EŠK Mungo), bron pa Herženjakovemu klubskemu kolegu Juretu Seifriedu. V konkurenci mladink je nastopila le Tia Žagar. Članica SBC Bled je bila ob odostnosti Urške Pribošič (po poškodbi rame še ni nared) najboljša deskarka dneva. Za najboljšo mladinko sta ostali tudi Maja Šeša in Valentina Zornik (obe ŠD Chickita), ki sta si nadeli člansko (absolutno) srebro oziroma bron. V moški absolutni konkurenci je bil pričakovano najboljši Naj Meknic (SBC Bled), srebro je pripadlo Maxu Kralju Kosu (SSK Medvedi), bron pa najboljšemu mladincu, Herženjaku.

BAŽenski Big Air zmagovlani oder. (Foto: Matevž Pristavec)

V snežnem parku (slopestyle) pri deskarjih na prvih dveh mestih ni bilo sprememb, le do "zamenjave" na vrhu je prišlo. Mladinski naslov je pripadel 16-letnemu Vrhničanu Ožbeju Kuharju (EŠK Mungo), drugi pa je bil tokrat Anej Herženjak (FC Shred), ki je za Kuharjem zaostal za natanko tri točke. Brona se je veselil Valuk Markelj (SBC Bled). Edina nastopajoča mladinka, Tia Žagar (SBC Bled), je tudi tokrat kraljevala na vrhu. Še drugiič je bila prepričljivo boljša od starejših tekmic. Naslov viceprvakinje v parku je pripadel v skokih tretji Valentini Zornik (ŠD Chickita), bron pa njeni klubski kolegici, v skokih drugi, Maji Šeša. Moški absoultni (članski) naslov je nekoliko presenetljivo osvojil Max Kralj Kos (SSK Medvedi), ki je zmagal pred finalistom letošnjega članskega svetovnega prvenstva v Aspnu, Najem Mekincem (SBC Bled). Absolutni bron je tudi v parku pripadel najboljšemu mladincu, torej Kuharju.

SS Vogel DP
Naj Mekinc (srebro), Max Kralj Kos (zlato) in Ožbe Kuhar (bron) na podelitvi kolajn za disciplino snežni park (slopestyle). Foto: Matevž Pristavec 

"Tudi po domačem prvenstvu še ni čas za počitek. V parku na Voglu bomo trenirali dokler bodo to dovoljevali pogoji oziroma dokler bo obratovalo smučišče. Sledi nekaj počitka, nato pa nas že junija čaka novi prvi skupni trening na snegu. Kje? V tem trenutku težko rečem, tako kot lani se bomo glede na trenutno situacijo v svetu ustrezno prilagodili, " pa nam je po zadnjem (tekmovalnem) dejanju sezone na Voglu zaupal glavni trener slovenske reprezentance, Matevž Pristavec, ki že razmišlja o naslednji, olimpijski sezoni. 

REZULTATI so na voljo v spodnjem pdf dokumentu.

Rezultati_-_DP_BA_in_SS_Vogel_2021.pdf

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov