Rok Marguč sezono uspešno zaključil na italijanskem državnem prvenstvu

01.04.2021

Predzadnji in zadnji marčevski dan je italijanski Funes/Vilnöss gostil odprto italijansko državno prvenstvo v alpskem deskanju na snegu. V Dolomitih je deskal tudi Rok Marguč, ki je v paralelnem slalomu zasedel šesto, v paralelnem veleslalomu pa deveto mesto. Novi italijanski državni prvaki so Edwin Coratti (paralelni slalom) in Maurizio Bormolini (paralelni velslalom) ter Lucia Dalmasso, ki si je nadela »dvojno krono«.

RMRok Marguč je sezono 2020/21 zaključil v Italiji. (Foto: Miha Matavž)

Vasico Funes/Vilnöss na 1300 metrih nadmorske višine v Dolomitih alpski deskarji in deskarke že zelo dobro poznajo, saj so bile tam na sporedu že številne deskarske tekme nižjega ranga, v naslednjih treh letih pa naj bi tam, če bo šlo vse po načrtih, gostili celo tekmo svetovnega pokala. Domači kraj letošnjega dobitnika velikega kristalnega globusa, Aarona Marcha, ter dobitnika veleslalomskega globusa Rolanda Fischnallerja, je tokrat gostil italijansko državno prvenstvo. Poleg številnih domačih prvokategornikov, naslednikov omenjenih asov in pa  številnega podmladka, se je tekem v Dolomitih udeležil tudi naš reprezentant Rok Marguč. V torkovih kvalifikacijah paralelnega slaloma je dosegel peti čas (na drugi progi je bil zanesljivo prvi!), v izločilnih bojih pa je klonil proti, na koncu tretjemu, Mirku Felicettiju.  Zmagal je Edwin Coratti, drugi je bila Aaron March, Marguču je pripadlo šesto mesto. V ženski konkurenci je slavila Lucia Dalmasso, druga je bila Čehinja Zuzana Maderova, tretja pa domačinka Giulia Gaspari.

Na zadnji marčevski dan (paralelni veleslalom) je Rok Marguč v kvalifikacijah osvojil šesto mesto, v osmini finala pa nesrečno povozil količek in zasedel končno deveto mesto. »S kvalifikacijami sem zadovoljen. Kljub manjši okvari deskarskih čevljev (posledica torkovega padca v dvoboju proti Felicettiju) sem dosegel dober čas, v finalu pa sem naredil napako in tako končal sezono. Po tekmi odhajam domov, saj je v Italiji popoln »lockdown« in trening ni mogoč. Upam, da bomo po 11.4. še lahko ujeli kakšen zavoj v domačih zimskošportnih središčih, ˝ sporoča Marguč. Zmagovalec veleslaloma in s tem »naj« med azzuri je postal Maurizio Bormolini. Drugi je bil Mirko Felicetti in tretji Roland Fischnaller. Med dekleti je znova slavila Lucia Dalmasso, ki je bila v velikem finalu boljša od Poljakinje Aleksande Michalik. Tretje mesto je tudi tokrat pripadlo Giulii Gaspari. Ta je bila v malem finalu boljša od mladega upa italijanskega ženskega alpskega deskanja, Jasmin Coratti (mlajša sestra Edwina Corattija).  

Poleg Marguča je bil po zaključku svetovnega pokala deskarsko & hkrati tekmovalno aktiven tudi Žan Košir, ki si je privoščil »freeride« deskanje v Makedoniji, mimogrede pa je nastopil še na dveh FIS veleslalomih na Popovi Šapki in vknjižil dve drugi mesti. V Makedoniji je obakrat je zmagal Poljak Oskar Kwiatkowski.

Kje pa je marec zaključil naš tretji »prvokategornik«, Tim Mastnak? Zadnji ples med vratci je včeraj »66 Tim« opravil na domači Rogli.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov