Naj Mekinc na zadnji deskarski tekmi za svetovni pokal v tej sezoni triindvajseti

28.03.2021

Danes je bila v parku Corwatsch nad Silvaplano v Švici na sporedu zadnja tekma deskarjev na snegu za svetovni pokal v tej sezoni. Edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, je v drugi kvalifikacijski skupini zasedel štirinajsto mesto, kar je zadostovalo za skupno triindvajseto mesto. V moški konkurenci je zmagal Norvežan Marcus Kleveland, v ženski pa Japonka Reira Iwabuchi.  

NMNaj Mekinc: "Nasvidenje Švica, Vogel prihajamo!" (Foto: SloSki Snowboard)

»Dober zaključek sezone, zelo sem zadovoljen! Naj je odlično opravil s prvo kvalifikacijsko vožnjo. Moram priznati, da sem, glede na prikazano, pričakoval nekoliko višjo oceno in posledično tudi uvrstitev. Toda sodniki so imeli danes res težko delo. Med njimi je namreč prišlo do okužb s korona virusom, tako da je del svojo nalogo opravljal kar iz izolacije prek videa. Naj je na zadnji tekmi svetovnega pokala, tako kot na nedavnem svetovnem prvenstvu, pokazal in dokazal, da je del elite v disciplini, kjer vrh izjemno širok, razlike med najboljšimi, ki prihajajo iz vseh kontinentov, pa res zelo majhne. Enako velja tudi za Tita Štanteta, ki se je »pobral« na zadnji tekmi sezone v žlebu v Aspnu. Za oba je tekmovalna sezona končana, prav zadnja rezultata pa sta lepa popotnica za nadaljevanje in pa naslednjo, olimpijsko sezono, ˝ nam je iz Švice sporočil trener Matevž Pristavec, ki z Mekincem & druščino namerava izkoristil dobre spomladanske snežne razmere. Dokler bo mogoče, bodo trenirali v snežnem parku na domačem Voglu, kjer bo, če bo šlo vse po načrtih, spomladi izvedeno tudi slovensko državno prvenstvo. Tam bo 19-letni Ljubljančan Naj Mekinc tudi glavni favorit za naslov, čim bolj pa se mu bodo seveda poskušali približati mlajši nasledniki s 16-letnim Vrhničanom Ožbejem Kuharjem na čelu.

»Čakajo me težko pričakovani spomladanski dnevi na Voglu. O naslednji sezoni v tem trenutku še ne razmišljam, s preteklo pa sem zelo zadovoljen. Finale na svetovnem prvenstvu in pa današnja prva kvalifikacijska vožnja potrjujeta, da z ekipo dobro delamo. Se vidimo na Voglu!« je zadovoljen Naj Mekinc, ki je danes torej osvojil 23. mesto, kar je nejgova šesta najboljša uvrstitev kariere v svetovnem pokalu.

Zmagovalno serijo je v Švici nadaljeval Norvežan Marcus Kleveland, ki je še tretjič zapored zmagal v parku, prideskal si je tudi mali kristalni globus v parku ter veliki za zmago v »park & pipe« disciplinah (snežni park, snežni žleb, skoki prostega sloga). Drugo mesto na današnji tekmi je pripadlo Kanadčanu  Liamu Brearleyu, tretje pa Američanu Chrisu Cornigu. V ženski konkurenci je zmagala Japonka Reira Iwabuchi pred rojakinjo Kokomo Murase in Avstralko Tess Coady. Mali kristalni globus v parku in tudi skupni za zmago v deskarskih disciplinah prostega sloga je pripadel danes četrti, Avstrijski Anni Gasser.

Pa slovenske uvrstitve v skupnem seštevku disciplin prostega sloga? Naj Mekinc je v snežnem parku osovojil 36., v skupnem seštevku pa 67. mesto. Tit Štante je v snežnem žlebu osvojil 21., v skupnem pa 57. mesto. Urška Pribošič je zaradi poškodbe rame izpustila večji del sezone, nastopila je samo na januarski tekmi skokov prostega sloga v avstrijskem Kreischbergu, kjer osvojila 28. mesto in s tem tudi edine 3 slovenske ženske točke v letošnjem deskarskem svetovnem pokalu.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov