Naj Mekinc jutri na zadnji deskarski tekmi za svetovni pokal v tej sezoni

27.03.2021

Po deskarjih in deskarkah, ki nastopajo v snežnem žlebu, krosistih in alpskih deskarjih jutri sezono svetovnega pokala kot zadnji zaključujejo še deskarji in deskarke prostega sloga, ki nastopajo v snežnem parku (slopestyle). Slovenijo bo v Švici (Silvaplana) zastopal le Naj Mekinc, Urška Pribošič namreč še ni okrevala po januarski poškodbi rame v avstrijskem Kreischbergu.  

silvaplana
Zadnja postaja svetovnega pokala v deskanju na snegu je Silvaplana. (Foto: Filip Zuan)

Trener Matevž Pristavec je z Najem Mekincem iz ZDA, kjer je slednji deskal na svetovnem prvenstvu in tekmi svetovnega pokala v Aspnu, v Slovenijo prispel v ponedeljek zvečer, že v torek zjutraj pa sta se odpravila v Švico, kjer bo jutri v parku Corwatsch nad Silvaplano na sporedu zadnja letošnja tekma za svetovni pokal v deskanju na snegu.

»Naj se je takoj po prihodu na prizorišče začel spoznavati s parkom, ki je po mojem mnenju sicer bolj pisan na kožo smučarjem (na prizorišču bo tudi tekma za svetovni pokal smučarjev prostega sloga, op.p). V začetku tedna sva opravila serijo treningov, sledilo je nekaj potrebnega počitka, tako da bo za jutrišnjo tekmo spočit, ˝ nam je iz Švice sporočil trener Pristavec. Mekinc, slopestyle finalist na letošnjem svetovnem prvenstvu v ZDA, je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala v skupnem seštevku te najbolj množične deskarske discipline na 42. mestu. Vodi svetovni prvak in zmagovalec zadnje tekme za svetovni pokal v Aspnu, Norvežan Marcus Kleveland. Drugi je zmagovalec Laaxa, Šved Niklas Mattsson, tretji pa Nemec Leon Vockensperger. Pri dekletih je v vodstvu Avstrijka Anna Gasser, sledita ji Američanki  Jamie Anderson in Hailey Langland. V Švici bo poleg globusov za disciplino snežni park, podeljen še globus za skupni seštevek v disciplinah prostega sloga (park, skoki, žleb).

Vodja parka, Kobi Würsch, obljublja zanimivo tekmo. Deskarje in deskarke takoj po štartu čaka serija drsnih objektov, sledi »quaterpipe«, še ena serija drsnih objektov, trije večji skoki in za konec še en drsni objekt.

SILVAPLANA 2021, spored in rezultati

sp

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov