Nasvidenje Aspen, naslednja postaja je Silvaplana!

20.03.2021

Včeraj zvečer po našem času so se v ameriškem Aspnu končale kvalifikacije predzadnje letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku. Največ sta pokazala Japonska Kokomo Murase in Norvežan Marscus Kleveleand. Naju Mekincu, ki je v tem parku s 16. mestom na svetovnem prvenstvu dosegel izzid kariere, tokrat preboj v finale ni uspel. Osvojil je 28. mesto v prvi kvalifikacijski skupini, kar je zadostovalo za skupno 55. mesto. Karavana deskarjev prostega sloga se iz ZDA (danes in jutri bo v Aspnu še finale v parku in žlebu) seli v Švico (Silvaplana), kjer bo naslednji konec tedna (27.-28.3.) na sporedu še zadnja tekma sezone za svetovni pokal v snežnem parku.

Aspen 550
Danes in jutri ob 20.uri bosta v Aspnu še finala tekem svetovnega pokala v parku in žlebu, kamor pa se naša A-reprezentanta Naje Mkinc in Tit Štante nista uvrstila. Slednji ostaja v ZDA, kjer študira in trenira, Mekinc pa se s trenerjem Matevžem Pristavcem vrača v Evropo, kjer bo naslednji konec tedna (Silvaplana, Švica) še zadnja tekma svetovnega pokala v snežnem parku. (Foto: ussnowboard)

Naju Mekincu na predzadnji tekmi svetovnega pokala ni uspelo ponoviti izjemne vožnje iz svetovnega prvenstva

V snežnem parku Buttermilk se je v kvalifikacijah najbolj množične deskarske discipline merilo trideset deskark iz osemnajstih držav in enainšestdeset deskark in petindvajsetih držav. Dve deskarki (Japonka Kokomo Murase in domačinka Julia Marino) sta za svojo drugo, uspešnejšo vožnjo prejeli več kot 80.00 točk. Deskarkama, ki sta na svetovnem prvenstvu ostali brez kolajn (Japonka je bila v parku peta in skokih šesta, Američanka pa se ni uvrstila v domačo ekipo za prvenstvo) so do osmega mesta, ki še vodi v današnji finale (prične se ob 20.uri po našem času) sledile še Hailey Lengland in Jamie Anderson (obe ZDA), Anna Gasser (Avstrija), Laurie Blouin (Kanada), Enni Rukajarvi (Finska) in Tess Coady (Avstralija). Svetovne prvakinje Zoe Synnott Sadowski (Nova Zelandija) ni bilo na štartu.

V moški konkurenci je najvišjo oceno dneva (94.00) dobil aktualni svetovni prvak v parku in bronasti v skokih, Norvežan Marcus Kleveland. Deskal je v drugi kvalifikacijski skupini iz katere so se v finale uvrstili še Rene Rinnekangas (Finska), Dusty Henricksen (ZDA), Mark McMorris (Kanada), Vlad Khadarin (Rusija) in Markus Olimstad (Norveška). V prvi kvalifikacijski skupini je nastopil Naj Mekinc, ki pa se mu nastopa nista izšla po pričakovanjih. Osvojil je 28. mesto v skupini in skupno 55. mesto. Finalisti iz prve skupine so: Redmond Gerard (ZDA), Max Parrot (Kanada), Justus Henkes (ZDA), Liam Brearley (Kanada), Moritz Thönen (Švica) in Hiroaki Kuniztake.

Deskarji prostega sloga se iz Severne Amerike selijo v Evropo. V švicarski Silvaplani bo naslednji konec tedna (27.3.-28.3.) na sporedu zadnja tekma za svetovni pokal v snežnem parku. Trener Matevž Pristavec bo tja zagotovo odpeljal našega najboljšega deskarja v parku, Naja Mekinca, v kolikor pa bo uspešno sanirala poškodbo rame, pa se jima bo pridružila še Urška Pribošič.  

Mladince v Rusiji danes čakajo »Big Air« kvalifikacije

Mladinsko svetovno prvenstvo v ruskem Krasnoyarsku se danes nadaljuje s kvalifikacijami v skokih prostega sloga (biga air). Nastopilo bo dvanajst deskark in petintrideset deskarjev, med slednjimi tudi trije Slovenci. V prvi kvalifikacijski skupini (pričnejo ob 12:35 po našem času) bosta nastopila Ožbe Kuhar (številka 6) in Valuk Markelj (številka 8), v drugi (pričnejo ob 14:35) pa Anej Herženjak (številka 15). Kvalifikacije bodo potekale pod žarometi, časovna razlika med Slovenijo in Kasnoyraskom je namreč šest ur.

jwc

SPORED IN REZULTATI, SVETOVNI POKAL ASPEN 2021
SPORED IN REZULTATI, MSP KRASNOYARSK 2021

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov