V Aspnu še tekmi svetovnega pokala

18.03.2021

Deskarji prostega sloga po svetovnem prvenstvu ostajajo v »mehurčku« ameriškega Aspna, kjer bodo do konca tedna izvedli še dve tekmi  za svetovni pokal (snežni žleb in snežni park). Slovenijo bosta, tako kot na svetovnem prvenstvu, zastopala Tit Štante (snežni žleb; kvalifikacije 18.3., finale 21.3.) in Naj Mekinc (snežni park; kvalifikacije 19.3., finale 20.3.). Medtem ko najboljši deskajo v ZDA, pa so mladinci v Rusiji. V Krasnoyarsku se namreč danes s kvalifikacijami v snežnem parku pričenja mladinsko svetovno prvenstvo.

Aspen HPV Aspnu bo danes na sporedu zadnja tekma za svetovni pokal v snežnem žlebu v tej sezoni. (Foto: ussnowboard)

Štante, White, Mekinc v ZDA …

»Po kvalifikacijah svetovnega prvenstva v žlebu in pa skokih smo imeli prost en dan, sicer pa so bili naši dnevi zapolnjeni z uradnimi treningi v žlebu in parku. Uživamo v treningu na odličnih objektih. Tako Tit kot Naj se dobro počutita in sta nared za zaključek sezone. Vreme v Aspnu je te dni spremenljivo, posledično tudi snežna podlaga. Ampak smo izkušeni in se znamo prilagoditi,« nam je iz ZDA sporočil trener Matevž Pristavec. Deskarke in deskarje danes čakajo kvalifikacije zadnje tekme za svetovni pokal v snežnem žlebu (half pipe) v tej sezoni. Moške s Titom Štantetom se pričnejo ob 19. uri po našem času. Na štartni listi je 34 deskarjev, Tit gre v žleb kot trinajsti, tik za njim pa tudi povratnik na tekme, ameriški zvezdnik Shaun White. Finale bo na sporedu v nedeljo (21.3.) zvečer ob 20. uri po srednjeevropskem času.

Petek (19.3.) in sobota (20.3.) sta v Aspnu rezervirana za snežni park (slopestyle). Moške kvalifikacije s finalistom svetovnega prvenstva, Najem Mekincem, se pričnejo jutri ob 20. uri po našem času, finale ženske osmerice in moške deseterice pa bo na sporedu dan kasneje, prav tako ob 20. uri. Štante po tekmi v Aspnu zaključuje sezono, Mekinca pa naslednji konec tedna čaka še zaključek svetovnega pokala v snežnem parku. Zadnjo tekmo sezone gosti švicarska Silvaplana (27.3., kvalifikacije, 28.3., finale).   

… Kuhar, Herženjak, Markelj v Rusiji.

Medtem ko bosta Štante & Mekinc deskala v ZDA, pa se bodo njuni nasledniki na mladinskem svetovnem prvenstvu merili v Rusiji. Krasnoyarsk namreč med 18. in 27. marcem gosti prvenstvo v vseh FIS deskarskih disciplinah (snežni park, snežni žleb, skoki prostega sloga, deskarski kros, paralelni veleslalom in paralelni slalom). V snežnem parku (slopestyle) in skokih prostega sloga (big air) bo nastopila tudi slovenska trojka Ožbe KuharAnej Herženjak in Valuk Markelj. S trenerjem Domnom Bizjakom so v Rusijo prispeli v ponedeljek, prva tekma (park) pa jih čaka že danes.

 »Po prihodu smo opravili dva treninga v snežnem parku. Razmere? Snežna podlaga v parku je trda in močno poledenela, sicer pa je vreme lepo in za Sibirijo niti ne preveč mrzlo, največ deset stopinj pod ničlo,« nam je včeraj povedal trener Bizjak, ki bo slovensko trojko spremljal v današnjih kvalifikacijah (zaključile se bodo nekaj pred 12. uro po našem času). Jutri  (19.3. ob 6:00 po srednjeevropskem času) bo v Rusiji na sporedu finale v tej najbolj množični deskarski disciplini, vikend (20. in 21.3) pa je rezerviran za »big air« kvalifikacije in finale.

SPORED IN REZULTATI, SVETOVNI POKAL ASPEN 2021
SPORED IN REZULTATI, MSP KRASNOYARSK 2021

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov