Na Pokljuki dobri dosežki naših tekmovalk in tekmovalcev

14.03.2021

Pokljuka je v minulih treh dneh gostila tekme OPA celinskega pokala.

V petek so se tekmovalci in tekmovalke na Rudnem polju merili v šprintu. Med mladinkami je na 1,2 km progi v prostem koraku zmagala Švicarka Siri Wigger, Sara Jazbec je zasedla 11. mesto, eno točko je ujela še Nika Ljubič na 30. mestu. Med mladinci je zmagal Francoz Antoine Hericher, Izidor Karničar je bil 13., Anže Gros dve mesti za njim, Atila Peček je zasedel 21. mesto, Matej Mandeljc je bil 22., točke pa je na 28. mestu pobral tudi Nejc Jan.

Med članicami je zmagala Nemka Coletta Rydzek, Anja Mandeljc je zasedla 16. mesto, Nina Klemenčič je bila 23., Anita Klemenčič pa je končala na 27. mestu. Sloviti Lucas Chanavat je dobil tekmo članov pred rojakoma Renaudom Jayom in Arnaudom Chautempsom, točke sta ujela Vili Črv na 25. in Janez Lampič na 26. mestu.

Včeraj so se mladinke merile v klasičnem koraku na 7,5 km razdalji. Tudi tokrat je zmagala Švicarka, le da je bila to Anja Weber, Hana Mazi Jamnik je zasedla 12. mesto, Sara Jazbec je bila devet mest za njo. Med mladinci je na 10 km razdalji zmagal Italijan Alessandro Chiocchetti, naši do točk niso prišli. 

Med članicami je na 10 km razdalji slavila Nemka Katherine Sauerbry, Anja Mandeljc je bila znova 16., Anita Klemenčič je končala na 28. mestu. Tekmo članov na 15 km je dobil Nemec Andreas Katz, Miha Ličef je ujel točke na 20. mestu. 

Danes se je program zaključil s tekmami v zasledovanju v prostem koraku. Med mladinkami je zmago potrdila Anja Weber, Mazi Jamnikova je zadržala 12. mesto, Nika Ljubič je pridobila štiri mesta in je končala na 29. mestu. Elia Barp iz Italije je zmagal med mladinci, točko je na 30. mestu pobral Boštjan Korošec.

Nemka Lisa Lohmann je bila najboljša med članicami, Mandeljčeva je napredovala na končno 11. mesto, Klemenčičeva pa je zadržala 28. mesto. Moško preizkušnjo je dobil Nemec Friedrich Moch, Ličef je na 15 km zasledovanju končal na 22. mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov