Anamarija Lampič ima mali kristalni globus!

14.03.2021

Z zasledovanjem na 30 km razdalji v prostem koraku se je v švicarski dolini Engadin zaključila sezona svetovnega pokala 2021/21. Anamarija Lampič je v Šivco odpotovala predvsem zato, da domov prinese mali kristalni globus za zmago v šprinterskem seštevku svetovnega pokala!

Anamarija Lampič je najboljša šprinterka sezone 2020/21 © GEPA

Današnja finalna preizkušnja sezone se je začela že ob 8.15 uri in je minila v slabem vremenu, nekaj časa je tudi snežilo. Anamarija Lampič je začela z 11. mesta  zaostankom 43 sekund za včerajšnjo zmagovalko Julijo Stupak. Danes rezultat še zdaleč ni bil v ospredju, Lampičeva se ni preveč naprezala in je tekla bolj v ozadju 61-članske karavane, ki je danes krenila na zadnjo letošnjo pot. V cilj je prišla na 55. mestu z zaostankom slabih desetih minut za zmagovalko, Norvežanko Heidi Weng, ki se je v zadnjih metrih ostresla Švedinje Ebbe Andersson, Stupakova je na tretjem mestu zaostala že več kot pol minure. Dobre pol minute je zaostala Američanka Jessie Diggins, edina, ki je še zaostala manj kot minuto.

Američanka je postala prva Neevropejka s skupno zmago v svetovnem pokalu, Anamarija Lampič pa druga Slovenka z malim kristalnim globusom za skupno zmago v šprinterskem seštevku svetovnega pokala!

Najboljše tri v šprinterskem seštevku svetovnega pokala © GEPA

Po najboljši zadnji tekmi najboljše sezone v karieri je Anamarija Lampič povedala: "Zadnje tekme ne bom nič komentirala. Šla sem čisto po svoje. Rekla sem si, grem do cilja, tam me čaka kristalni globus in komaj čakam da ga dobim! Mislim pa, da je bila sezona fantastična, nadpovprečna, super sezona zame. Nekaj ekstra! Nisem pričakovala, da bom tako dobra, a očitno dobro delam, dobro treniram in upam, da bo šlo tako tudi naprej. Zagotovo bom zdaj štartala še na kakšni domači tekmi, na državnem prvenstvu. Potem pa si bom vzela čas za alpske smuči in za turno smučanje, nato pa bo čas za počitek po sezoni."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov