Anamarija Lampič v Švici tik za najboljšo deseterico

13.03.2021

Karavana svetovnega pokala v teku na smučeh zaključuje letošnjo sezono v švicarskem Engadinu, kjer so se danes delile točke na razdalji.

Anamarija Lampič © GEPA

Dolina Engadin je prvič prizorišče tekem svetovnega pokala, danes in jutri ponuja zaključek letošnje sezone, ki jo je zaznamoval koronavirus, a za nas še bolj mali kristalni globus Anamarije Lampič v seštevku šprinta, ki ga bo prejela jutri. Danes je Anamarija tekla na 10 km razdalji v klasičnem koraku s skupinskim štartom. Štartala je tudi Eva Urevc, ki pa je kmalu odstopila. Po prvem krogu, ki je bil dolg 3,3 km nobena izmed tekmovalk ni pobegnila skupini, Lampičeva je tekla na 12. mestu. Tudi po drugem krogu je bila slika podobna, Lampičeva je tekla na 11. mestu, to pa je bilo tudi mesto, na katerem je pritekla čez ciljno črto z zaostankom 43,6 sekund za zmagovalko Julijo Stupak, ki je pokazala največ moči in za 7,1 sekund ugnala Heidi Weng in za Ebbo Andersson, ki je zaostala 8,5 sekund.

"Še vseeno je to vrhunski rezultat. Tekma je bila danes res hitra, razlike so bile majhne. Zelo, zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Jutri je napovedano malo sneženja in nasprotnega vetra. Zaostanki niso veliki, bo pa to zanimiva tekma. Zadnja tekma in lahko rečem, da grem samo uživat!" je povedala Lampičeva po današnji tekmi.

Jutri se bo sezona svetovnega pokala zaključila s preizkušnjama v zasledovanju na 30 oz. 50 km razdalji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov