Tit Štante v snežnem žlebu sedemindvajseti

12.03.2021

Včeraj zvečer po našem času so bile v ameriškem Aspnu na sporedu kvalifikacije druge deskarske tekme v okviru svetovnega prvenstva deskarjev in smučarjev prostega sloga. V snežnem žlebu (half pipe) sta bila po pričakovanjih najboljša Američanka Chloe Kim in Avstralec Scotty James. Tit Štante, edini slovenski predstavnik, je osvojil 27. mesto in tako zaključil s tekmovanjem. Finale ženske osmerice in moške deseterice bo v soboto (13.3.) ob 21. uri po našem času.

TSTit Štante, olimpijec iz Pjongčanga 2018, bo novo priložnost za dokazovanje v "pajpu" dobil na tekmi svetovnega pokala naslednji četrtek. (Foto: SloSki Snowboard)

Titu Štantetu se nastop na njegovem četrtem članskem svetovnem prvenstvu (deskal je že v Kreischbergu 2015, Sierri Nevadi 2017 in Park Cityju 2019) ni izšel po načrtih. V obeh kvalifikacijskih vožnjah v snežnem žlebu se mu je zalomilo že pri prvem skoku, tako da ni imel možnosti za izboljšanje uvrstitve s Park Cityja 2019 (16. mesto). Tekmo je končal na 27. mestu.

»Žal. Pač eden izmed tistih dni, ko se stvari ne obračajo v pravo smer. Titu se v obeh kvalifikacijskih poizkusih ni izšlo že pri prvem skoku, popravek v nadaljevanju vožnje zaradi izgube hitrosti seveda ni bil mogoč. Te kvalifikacije so dragocena šola za naslednje preizkušnje. Novo priložnost bo Tit dobil že naslednji četrtek (18.3.), ko bodo v Aspnu na sporedu kvalifikacije zadnje letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem žlebu, « nam je po tekmi s Kolorada sporočil trener slovenske reprezentance Matevž Pristavec, ki za soboto napoveduje zmago Američanke Chloe Kim v ženski konkurenci ter boj Avstralca Scottya Jamesa in Japonca Yuta Totsuka za zlato v moški konkurenci. Prav Japonska ima največ finalistov. Skupaj kar šest, štiri ženske in dva moška, sledijo domačini s petimi (dve ženski in trije moški). Evropsko deskanje bodo v finalu zastopali Nemec Andre Höflich, Švicarja Jan Scherrer in David Hablützel ter najstarejša med osemnajsterico finalistov in finalistk, Španka Queralt Castellet.

Finale v edini deskarski disciplini, ki je bila na sporedu vseh olimpijskih iger od leta 1998 dalje, bo v soboto (13.3.) ob 21. uri po našem času. Že danes pa bo na sporedu finale v najbolj množični deskarski disciplini, snežnem parku. Boj za prvi komplet »deskarskih snežink« se prične ob 17:30 uri po srednje evropskem času. Naš finalist, Naj Mekinc, je pred finalom dobro razpoložen. »Naj je včeraj počival, tako da spočit in regeneriran čaka na svoj prvi finalni nastop na članskem svetovnem prvenstvu,« še dodaja trener Matevž Pristavec, ki bo v nedeljo Mekinca spremljal tudi na zadnji preizkušnji prvenstva. "Big Air" kvalifikacije bodona sporedu v nedeljo, finale pa v torek. Nato deskarji ostajajo v "aspenskem mehurčku", tam jih čakata še dve tekmi svetovnega pokala (snežni žleb in snežni park). 

 

Program, SP Aspen 2021:
10.3., snežni park (slopestyle) – kvalifikacije
11.3., snežni žleb (halfpipe) – kvalifikacije
12.3., snežni park (slopestyle) – finale
13.3., snežni žleb (halfpipe) – finale
14.3., skoki prostega sloga (big air) – kvalifikacije
16.3., skoki prostega sloga (big air) – finale

SPORED IN REZULTATI, SP ASPEN 2021

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov