DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SP: Vrhovnik in Brecl za konec združila moči na ekipnem sprintu

06.03.2021

53. svetovno prvenstvo v Oberstdorfu se je za nordijske kombinatorce končalo z ekipnim sprintom, ki sta ga zanesljivo dobila Avstrijca, Vid Vrhovnik in Gašper Brecl sta končala na 10. mestu.

Vid Vrhovnik in Gašper Brecl © SloSki

Nordijski kombinatorci so 53. svetovno prvenstvo zaključili z ekipnim sprintom, na katerem je sodelovalo 14 ekip. Slovenske barve sta zastopala Vid Vrhovnik in Gašper Brecl. V pravi zimski idili zasneženega Oberstdorfa je Vrhovnik skočil 116.5 metrov, Brecl pa 108 metrov, to pa je bilo dovolj za 7. mesto z 2 minutama in 59 sekundami zaostanka za vodilnima Japoncema, Akitom Watabejem in Rjotom Jamamotom, ki sta skočila po 136 metrov. Druga sta bila z zaostankom le dveh sekund Avstrijca Johannes Lamparter in Lukas Greiderer s 140.5 in 133 metri, tretja pa Norvežana Espen Andersen in Jarl Magnus Riiber s 34 sekundami zaostanka, skočila sta 133.5 in 130.5 metrov.

Na 2 x 7,5 km preizkušnjo sta naša krenila s sedmega mesta, preizkušnja je prinesla 10 krogov, vsak izmed tekmovalcev je torej naredil pet krogov v dolžini 1,5 kilometra. Vrhovnik je prvič Breclu predal na 7. mestu, tako je bilo vse do devetega kilometra, ko je Brecl predal na osmem mestu. Vrhovnik jenato še držal osmo mesto, a vodilna Avstrijca sta se nevarno bližala in naša sta bila po predaji na 10,5 km ujeta in dirka je bila tako končana, končna uvrstitev je bila 10. mesto.

Naslov sta zanesljivo osvojila Avstrijca, ki sta ujela kar pet reprezentanc in na koncu za 39,6 sekund ugnala Norvežana, bron sta si v zaključku pritekla domačina, Erica Frenzla in Fabiana Riessleja, slednji je v zadnjih metrih strl Japonca Jamamoto.

Izjave po tekmi

Vid Vrhovnik: "Zadnja tekma prvenstva je mimo. Moram reči, da je bila to z moje strani najboljša predstava na tem prvenstvu. Nekako sem uspel narediti optimalen skok, ki pa je daleč od tega, kar smo si želeli. Na teku pa sem se počutil zelo v redu. Z moje strani sem z oddelanim zadovoljen."

Gašper Brecl: "Moje prvo svetovno prvenstvo je za mano. S tekmami sem zelo zadovoljen, razen zadnja mi ni šla najbolj po načrtih, a nič za to. Mislim, da sem se veliko naučil in veliko odnesel od prvenstva. Predvsem pa sem dobil motivacijo za naslednji dve leti do Planice."

Goran Janus: "Svetovno prvenstvo je za nami. Imeli smo tri tekme, dve posamezni in ekipni sprint. Tisti rezultat, ki daje upanje in vzpodbudo za naprej je 25. mesto od Gašperja Brecla. Danes smo računali na več, a žal na teku ni šlo. Bili smo ujeti in smo končali predčasno."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov