Alpski deskarji jutri znova na Rogli

05.03.2021

Po svetovnem prvenstvu v začetku tedna je večji del karavane alpskih deskarjev ostal na Rogli, kjer bo jutri na sporedu zadnji paralelni veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni. Kvalifikacije na Jasi se pričnejo ob 10. uri, finale elitne šestnajsterice pa ob 14. uri. Slovensko ekipo sestavlja identična peterica kot na prvenstvu. Deskali bodo Sara Goltes, Jernej Glavan, Rok Marguč, Žan Košir in Tim Mastnak.   

MMTTim Mastnak je bil najuspešnejši Slovenec na SP Rogla 2021. (Foto: Miha Matavž)

Po veleslalomu na Rogli alpske deskarje čaka nekaj počitka, nato pa se bodo na predzadnji marčevski vikend v nemškem Berchtesgadnu pomerili še v paralelnem slalomu in ekipni različici slalomske tekme. Pred tekmo na Rogli sta vodilna v skupnem seštevku paralelnih disciplin Nemka Ramona Hofmeister in Rus Dmitrij Loginov. Oba sta v dobri formi, Nemka je bila v ponedeljek (veleslalom) peta in dan kasneje druga (slalom), Rus pa v slalomu tretji, v veleslalomu pa je ubranil naslov svetovnega prvaka s Park Cityja 2019.

Izmed slovenske četverice je najvišje v skupnem seštevku Žan Košir (6. mesto), ki je potem ko na svetovnem prvenstvu ni dosegel zadanih ciljev vse misli usmeril v marčevski zaključek svetovnega pokala. »Do konca sezone nas čakata še dve pomembni tekmi. V skupnem seštevku sem dokaj visoko, tako da bom napadel. Dan po prvenstvu sem v miru analiziral moje vožnje. Določeni odseki so bili solidni. Ker mi ni veliko zmanjkalo do finala, bom seveda skušal popraviti deskanje na odsekih, ki so bili slabši. Ostajam optimist, čeprav je samozavest, razumljivo, le nekoliko padla,« nam je po prvenstvu povedal Košir.  Preostala dva Slovenca s točkami svetovnega pokala pred jutrišnjo preizkušnjo zasedata skupno 16. mesto (Tim Mastnak) oziroma 35. mesto (Rok Marguč). V posebnem veleslalomskem seštevku je najvišje Mastnak (7. mesto). Košir je na 11. in Marguč na 32. mestu.

Slovo svetovne prvakinje Seline Jörg

Jutri bo, zadnjič na veleslalomu za svetovni pokal, nastopila Selina Jörg. 33-letna Nemka je namreč včeraj prek Instagrama športni javnosti sporočila, da po zaključku te sezone zaključuje bogato kariero v kateri je med drugim osvojila dva naslova svetovne prvakinje v paralelnem veleslalomu (Park City 2019 in Rogla 2021), bron v paralelnem slalomu (Rogla 2021), olimpijsko srebro (Pjongčang 2018), kar enaindvajsetkrat pa je stala na stopničkah tekme za svetovni pokal. Od tega trikrat na najvišji, zadnjič prav na Rogli januarja 2019. Lahko Nemka tudi jutri ponovi ponedeljkovo predstavo? Na štart se bo podala ob 10. uri, ko so na sporedu kvalifikacije, ob uspešnem deskanju bo novo priložnost iskala ob 14. uri, ko se začenja finale.

Z Rogle prihaja tudi vest, da je bil eden izmed članov Ukrajinske ekipe pozitiven na testu za koronavirus. Okužena oseba je bila napotena v osamitev, vsi ki so bili v stiku z njo, pa so ponovno opravili test. Vsi rezultati so bili negativni tako da se je Mednarodna smučarska zveza (FIS) z oragnizatorji odločila, da tekmovanje izpeljejo po predvidenem urniku.

Zvočna izjava:
>>> Žan Košir

R2021

URNIK IN REZULTATI

Spletna stran organizatorja tekme: www.snowboardrogla.com

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov