Smučarska zveza Slovenije in LTO Rogla-Zreče, GIZ sta podpisala sporazum o sodelovanju

03.03.2021

V podporo svetovnemu prvenstvu v alpskem deskanju na snegu, ki je v začetku tedna potekalo na Rogli in ostalim svetovno odmevnim športnim dogodkom, sta Smučarska zveza Slovenije in LTO Rogla-Zreče, GIZ podpisala sporazum o dolgoročnem sodelovanju z zavedanjem, da veliki mednarodni športni dogodki pomembno vplivajo na razvoj turizma in gospodarstva.

rogla
Alpski deskarji se radi vračajo na Roglo. Za njmi je svetovno prvenstvo, v soboto pa se bodo na zreškem Pohorju pomerili še na tekmi za svetovni pokal. (Foto: Miha Matavž)

Medsebojno sodelovanje bo nedvomno povečalo prepoznavnost in pomen Turistične destinacije Rogla-Pohorje ter odprlo številne dodatne možnosti sodelovanja. Rogla se že od nekdaj ponaša kot prepoznavno klimatsko letovišče in predstavlja destinacijo primerno za zdravo, aktivno preživljanje prostega časa ter nudi možnosti odličnih priprav vrhunskih športnikov. Smučarska zveza Slovenije je največja športna zveza v Sloveniji, hkrati pa pod njenim okriljem potekajo največje mednarodne zimsko športne prireditve, ki odmevajo po vsem svetu. Tako bo sodelovanje na tem področju lahko še bolje predstavilo lepote Turistične destinacije Rogla – Pohorje svetovni javnosti.

S podpisanim sporazum želita instituciji širiti zdrav, aktiven življenjski slog, pomen športnega udejstvovanja in rekreacije ter prispevati k dodatnemu osveščanju trajnostnega razvoja destinacije. Pomemben je doprinos podpisanega sporazuma, to je prepoznavnost Turistične destinacije Rogla-Pohorje skozi kvalitetno in odmevno mednarodno promocijo, z močno podporo športnikov in Smučarske zveze Slovenije.

ltoPot med krošnjami na Rogli. (Foto: Miha Matavž)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov