SP: Lampičeva na razdalji med dvajseterico, premierni nastop Anje Mandeljc

02.03.2021

V Oberstdorfu se 53. svetovno prvenstvo nadaljuje s preizkušnjami na razdalji. Dekleta so se danes pomerila na 10 km progi s posamičnim štartom v prostem koraku.

Anamarija Lampič je na razdalji tekla prvič po Tour de Skiju © GEPA

V konkurenci 88 tekmovalk sta nastopili dve Slovenki, junakinja prvenstva Anamarija Lampič in prvič na tako velikem tekmovanju, 21-letna Anja Mandeljc. Lampičeva je štartala s številko 30 in je proti koncu nastopa stopnjevala tek, potem ko je denimo prvi krog pretekla kot 21. najhitrejša. V cilju je imela 18. čas, za Therese Johaug, ki se veseli dvanajstega naslova svetovne prvakinje, je zaostala 2 minuti in 6,8 sekund, denimo za tretjeuvrščeno Švedinjo Ebbo Andersson pa točno minuto. Srebro je osvojila še ena Švedinja, Frida Karlsson, ki je zaostala 54,2 sekund.

Mandeljčeva je končala na 47. mestu z zaostankom treh minut in 26 sekund, na polovici proge je imela 42. čas med vsemi nastopajočimi. Fantje se bodo jutri pomerili na 15 km preizkušnji, barve Slovenije bosta zastopala brata Črv, Vili in Benjamin.

Izjavi po tekmi

Anamarija Lampič: "Mislim, da sem izgubljala konstantno, v vsakem krogu sem od Therese dobila minuto. Glede na to, da je to moja tretja tekma, sem oddelala dobro. Za mojo prosto tehniko je bilo to vrhunsko. Danes sem se za štart odločila, ker bi v vsakem primeru morala narediti intervale pred 30 km preizkušnjo in mislim, da je bila tekma najboljša izbira."

Anja Mandeljc: "Moram reči, da je bila tekma zelo naporna, razmere so bile zelo zahtevne, bilo je kar vroče. Tudi proga je zelo težka. Skušala sem dati vse od sebe. Rezultat je kar v redu, lahko bi bil malce boljši, a mislim, da je za prvič kar v redu. To je vzpodbuda za prihodnost, zdaj vidim kam sodim, koliko lahko še napredujem in upam, da gre od tu le še navzgor."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov