SP Rogla 2021: Se tudi v slalomu lahko ponovi Park City 2019?

02.03.2021

Najboljši alpski deskarji in deskarke se bodo danes na Jasi pomerili še za drugi komplet »snežink«. Kvalifikacije paralelnega slaloma se pričnejo ob 9. uri, finalni izločilni boji pa bodo na sporedu petinštirideset minut kasneje kot včerajšnji veleslalomski (14:45). Slovenska ekipa bo, tako kot včeraj, nastopila v postavi Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak, Jernej Glavan in Sara Goltes. Naslove svetovnih prvakov branita včeraj zlati Rus Dmitrij Loginov in Švicarka Julie Zogg.

rjNa Jasi bo danes na sporedu še paralelni slalom. (Foto: Miha Matavž) 

Na štartu (150 metrov nižje od veleslalomskega) bo enainpetdeset deskark in sedeminpetdeset deskarjev. Sara Goltes (štartna številka 58) bo kvalifikacije začela kot enaindvajseta po vrsti na modri progi. Prav tako na modri progi bosta prvo vožnjo odpeljala Rok Marguč (štartna številka 42, trinajsti po vrsti) in Jernej Glavan (štartna številka 62, triindvajseti po vrsti), Žan Košir (štartna številka 42) in Tim Mastnak (štartna številka 37) pa začenjata na rdeči progi kot tretji oz. enajsti nastopajoči. Prvotno predvideni slalomist Črt Ikovic je zaradi poškodbe roke že zaključil sezono, mesto v ekipi je prepustil Glavanu. Trener Izidor Šušteršič je prepričan, da bo drugi dan na Rogli za domačo ekipo uspešnejši, nenazadnje imajo največ slalomske kilometrine na tem pobočju (na dosedanjih tekmah svetovnega pokala na Rogli namreč slalom ni bil v programu).  

»Prizorišče je nared. Z ekipo smo garali skorajda do polnoči, proga je dobro utrjena, tako da si lahko obetamo še eno lepo tekmo,« napoveduje vodja tekmovanja Sašo Šušteršič. Zlato kolajno s Park Citya branita Rus Dmitrij Loginov in Švicarka Julie Zogg. Se tudi v slalomu lahko ponovi Park City 2019? Glede na rezultate zadnje tekme za svetovni pokal (zmagala sta Zoggova in Loginov), to ni nerealen scenarij.

Slovenci so na svetovnih prvenstvih doslej osvojili štiri slalomske kolajne. Kar tri (dve bronasti in ena zlata) od štirih so v lasti Roka Marguča, eno (bronasto) pa ima Rok Flander.

Tekmo bo tudi tokrat prenašala nacionalna RTV Slovenija z reporterjem Leonom Andrejko za mikrofonom.  S studia ob ciljni areni se bosta novinarka Antonija Ražen in strokovni komentator Jure Hafner javila že petnajst minut pred začetkom zaključnih dvobojev. Prav posebno izkušnjo pa navijačem omogoča Zavarovalnica Triglav. Tudi tokrat jih čaka virtualno druženje na njihovi digitalni Zoom tribuni

Večji del deskarske karavane tudi po svetovnem prvenstvu ostaja na Rogli, ki bo v soboto 6. marca gostila še paralelni veleslalom za svetovni pokal.

Rogla 2021 - FIS SNOWBOARD CALENDAR & RESULTS

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov