SP Rogla 2021: Konec odštevanja, zdaj gre zares!

01.03.2021

S paralelnim veleslalomom se bo danes na Rogli pričelo svetovno prvenstvo v alpskih disciplinah deskanja na snegu. Na progi Jasa, ki jo je včeraj popoldan zakoličil slovenski trener Izidor Šušteršič, bo nastopilo dvainpetdeset deskark in oseminpetdeset deskarjev. Slovensko veleslalomsko reprezentanco sestavljajo Sara Goltes, Jernej Glavan, Rok Marguč, Tim Mastnak in Žan Košir. Naslov svetovnih prvakov branita Nemka Selina Jörg in Rus Dmitrij Loginov.

PR

»Vremenske razmere na Rogli so se v zadnjih dneh na Rogli močno spremenile. Prišel je hladni val, ki smo ga vsi pričakovali. Proga je dobro utrjena, tako da bodo pogoji v kvalifikacijah za vse enakovredni,« nam je včeraj zvečer povedal trener Izidor Šušteršič, ki ima v ekipi poleg izkušene trojke Rok Marguč – Tim Mastnak – Žan Košir še debitanta na članskih svetovnih prvenstvih, Saro Goltes in Jerneja Glavana. Slednja sta pretekli vikend generalko za nastop na prvenstvu opravila na dveh veleslalomskih tekmah evropskega pokala v Italiji (Funes) in bila najboljša med Slovenci (nastopil je še Gal Leskovar, ki bo na Rogli predtekmovalec, Črt Ikovic pa je zaradi nesrečne poškodbe roke tik pred prvo tekmo počival). 13. mesto Glavna na prvi tekmi in 17. mesto Goltesove na drugi je lep obet pred njunim debijem na članskem prvenstvu.

»Nabirala bom prepotrebne izkušnje, večjih rezultatskih pričakovanj pa tokrat (še) nimam,« nam je ob prihodu na Roglo povedala Sara Goltes, bolj ambiciozne načrte pa ima Jernej Glavan, ki se želi prebiti v drugo kvalifikacijsko vožnjo. »Izredno dobro se počutim, pripravljen sem na ta velik izziv na domačem prvenstvu. Če bom ponovil vožnje iz treningov pred odhodom v Italijo mi bo, prepričan sem, to tudi uspelo,« je samozavestno napovedal Jernej Glavan.

GGJernej Glavan in Sara Goltes bosta prvič nastopila na članskem svetovnem prvenstvu. (Foto: Miha Matavž)

Kvalifikacije na progi Jasa se bodo pričele ob 9. uri (zaradi boljših razmer na progi je bil začetek kvalifikacij po včerajšnjem sestanku vodij ekip prestavljen na zgodnejši termin), finalni dvoboji pa ob 14. uri.

Zvočna izjava:
IZIDOR ŠUŠTERŠIČ


Rogla 2021 - FIS SNOWBOARD CALENDAR & RESULTS

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov