SP: "Obe sva lahko zadovoljni in ponosni"

28.02.2021

Po drugi tekaški medalji na 53. svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu so glavni akterji brona v ekipnem sprintu strnili svoje misli.

Eva Urevc in Anamarija Lampič s srebrnima snežinkama © GEPA

Anamarija Lampič

V polfinalu sva tekli s taktiko, da morava biti v ospredju. V finalu pa sva taktiko malo spremenili. Želeli sva biti čim bolj v zaveterju, na drugem, tretjem, četrtem mestu. Upali sva, da bova čim dlje zdržali skupaj in držali stik. Mogoče sem se malce ustršila na vrhu vzpona. Ko je šla Eva v zadnji klanec sem gledala in stiskala ter jo vzpodbujala "Daj Eva, daj Eva, samo še malo do vrha!" Nisem čisto verjela, a bom zmogla ujeti priključek ali ne, a na koncu mi je uspelo. Mislim, da sva lahko obe zadovoljni in ponosni.

Eva Urevc 

Če bi bili pogoji kot so bili v kvalifikacijah, mislim, da ne bi imela takega problema. A bilo je zelo odjuge, kar meni res ni pisano na kožo. Potrudila sem se, kot je le šlo, poizkušala sem narediti čim manjši zaostanek. Ana je bila sposobna takega zaključka in zato sem zelo vesela.

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance

Danes je bilo nervoze malenkost več, sploh po zadnji predaji. Ana je še enkrat potrdila zakaj bo čez 14 dni dobila mali kristalni globus za najboljšo šprinterko. Če bi pri Evi kdorkoli v tem času lani rekel, da bo čez eno leto na svetovnem prvenstvu na tretjem mestu glede na poškodbo, ki jo je imela in na vračanje po njej... obe sta dali svoj maksimum in v tem primeru jima je le za čestitati in se veseliti z njima tega uspeha.

Ekipa je že kar precej utrujena. V četrtek je padlo breme glede osvojitve medalje, a vedeli smo, da delnice danes kotirajo visoko. Vsi so dali svoj maksimum, tudi fantje v spremstvu. Cela ekipa je delala za to in mislim, da jutri, ko bo prost dan, si bodo vsi z veseljem privoščili nekaj oddiha.

Odločitev o tem, ali bosta punci še tekli na prvenstvu, bo znana jutri. Za Evo je bil postavljen načrt, da teče še v torek na 10 km, Ana pa v torek ali v soboto na 30 km. A dajmo jim čas, da gresta danes v miru po medaljo in se potem jutri v miru pogovorimo in sporočimo dokončne odločitve.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov