SP Rogla 2021: Tudi Maki je v odlični formi!

28.02.2021

Bojan Makovec je prepoznavno ime oziroma bolje rečeno glas številnih mednarodnih športnih prireditev v Sloveniji in tudi širše. Prav posebno vez ima s Planico, kjer je kot uradni napovedovalec na prizorišču tekem najvišjega ranga aktiven že dve desetletji. Tudi letošnjo zimsko sezono je 46-letni Ratečan odprl na »domačem dvorišču«. Po svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih se je preselil na mladinsko svetovno prvenstvo alpskih deskarjev v avstrijski Lachtal, serijo pa je nadaljeval na domačih tekmah na Ljubnem in Pokljuki. Pred svojim četrtim svetovnim prvenstvom v tej sezoni je popularni Maki torej v dobri formi. »Preklop« z biatlona na alpsko deskanje na Rogli mu ne bo posvečal prav nobenih težav, saj se tudi na Jasi, kjer je od leta 2013 izpustil zgolj dve tekmi, počuti zelo prijetno.   

BMBojan Makovec konec januarja na Pokljuki. (Foto: osebni arhiv)

Bojan, ste po zelo uspešnem domačem biatlonskem svetovnem prvenstvu že regenerirali in je vaš glas nared za SP Rogla 2021?

Seveda, komaj čakam, da se prične. Žan, Rok, Tim in druščina, Maki je pripravljen! Deskarsko generalko sem decembra opravil na mladinskem svetovnem prvenstvu na avstrijskem Štajerskem, zdaj pa je čas za člansko prvenstvo na domačem Štajerskem. Se že veselim ponovnega srečanja z deskarkami in deskarji. Pravzaprav bo na Rogli deskalo kar nekaj mojih »znancev« iz Lachtala z izjemnima Rusoma Sofijo Nardišino in Dmitrijem Loginovim na čelu. Čeprav v alpskem deskanju vrh krojijo bolj izkušeni tekmovalci, pa med favoriti ne manjka tudi mladih, predvsem Rusov. Te sem dobro spoznal že na zadnjem mladinskem svetovnem prvenstvu pred dvema letoma na Rogli.

Torej napovedujete slovansko zmagoslavje na Rogli?

Slovenci Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak in Rusi ter Rusinje z omenjenima deskarjema so v ožjem krogu mojih favoritov. Od slovanskih deskarjev je tu še Bolgar Radoslav Jankov, pa seveda Čehinja Ester Ledecka. Ja, lahko se zgodi, da bo zmagovalni oder povsem slovanski, čeprav se Nemke, Avstrijci in Avstrijke ter Italijani seveda ne bodo kar predali. Roland Fischnaller in Sabine Schöfmann sta, po mojem mnenju, letos lahko zelo zelo visoko …

MB
Bojan Makovec je bil decembra za mikrofonom na mladinskem svetovnem prvenstvu alpskih deskarjev v Lachtalu, kjer so dominiriali Rusi in Rusinje. (Foto: osebni arhiv)

Z vaših odgovorov je očitno, da ste zelo dobro seznanjeni tudi z aktualnim dogajanjem na deskarki sceni. Najbrž vašim napovedim prikimavajo številni zaljubljenci v ta šport. Kateri od deskark in deskarjev pa vas je sicer najbolj navdušil kot oseba?

Super so, deskarji in deskarke. Ampak, v tem kontekstu bi poleg vseh naših fantov in deklet izpostavil Avstrijko Claudio Riegler in pa Sigija Grabnerja, ki je sicer že kar nekaj časa tekmovalno »upokojen«, a mi je ostal v lepem spominu. Morda omenjena Avstrijca zato, ker smo praktično vrstniki in smo tudi zato po tekmah nekajkrat prijetno poklepetali.

Žal pa deskarjev na Jasi letos ne bo spremljalo glasno navijanje domačih navijačev.

Gorenjski navijači Žana Koširja, pa štajerski Tima Mastnaka, Roka Marguča in Glorie Kotnik so na Jasi vedno poskrbeli za športno navijanje in čudovito vzdušje. Tudi meni so dali krila. Toda situacija je letos drugačna, vsi smo se prilagodili. Sam lahko svoj maksimum dam tudi v teh razmerah, gledalce pa »začutim« na daljavo. Slišim, da se s Pokljuke na Roglo seli tudi virtualna tribuna Zavarovalnice Triglav. Skratka, za vzdušje na Jasi bo dobro poskrbljeno, spremljajte nas prek TV in Zoom tribune. Se ˝vidimo˝ na Rogli!  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Samo še en dan nas loči od svetovnega prvenstva na katerem bodo slovensko reprezentanco poleg TIMA MASTNAK sestavljali še ROK MARGUČ in ŽAN KOŠIR (veleslalom in slalom), JERNEJ GLAVAN (veleslalom), ČRT IKOVIC (slalom) ter SARA GOLTES (veleslalom in slalom). 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

BM

SVETOVNO PRVENSTVO ROGLA 2021
Za vsa novinarska vprašanja na temo svetovnega prvenstva v alpskem deskanju Rogla 2021 smo vam na voljo:  

E-mail: ebnjkbo/sjgmAtmptlj/tj
Mobile / Viber / WhatsApp / Signal: 041 898 036
WhatsApp: SloSki Snowboard PRESS

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov