DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Kombinatorska četverica pred prvenstvom v Oberstdorfu strnila misli

22.02.2021

Ta teden se začenja svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu v Nemčiji. Prvič se bodo za odličja merile tudi nordijske kombinatorke.

Vid Vrhovnik © SloSki

Rok Mandl, trener nordijskih kombinatork

Komaj čakamo odhod na prvenstvo. Pričakujemo lepo, težko tekmo. Komaj čakamo, da se pomerimo z vsemi dekleti v nordijski kombinaciji. Letos smo imeli eno tekmo svetovnega pokala v Ramsau in mladinsko svetovno prvenstvo, kjer nekaj deklet ni tekmovalo, ker so prestara. Vsekakor pa tekmo v Oberstdorfu nestrpno pričakujemo.

Rezultatsko ne bi izpostavljal ničesar. Zagotovo si želimo rezultata v prvo deseterico, predvsem pa si želimo lepih in uspešnih nastopov deklet.

Ema Volavšek

V klubu smo do določene starosti moral trenirati nordijsko kombinacijo. Nato sem ugotovila, da mi to gre, k temu pa me je malo vzpodbujal tudi trener Rok Mandl. Hitro sem se nato odločila za kombinacijo. Težko rečem ali sem bolj skakalka ali tekačica. Odvisno od tekme in sezone.

Konkurenca vem, da je težka in da bo tudi tekma težka, ker so punce vedno boljše. Potrebno bo dati kar največ od sebe in upam, da mi na koncu uspe.

Silva Verbič

Mislim, da bo tekma težka. Konkurenca bo na najvišjem nivoju. Jaz to prvenstvo jemljem kot izkušnjo in da vidimo, kje smo. Rezultatsko nimam pričakovanj. Sicer se bolje počutim na skakalnici kot v tekaški smučini.

Goran Janus, glavni trener nordijskih kombinatorcev

Moramo iti počasi, gradi se počasi in ne hitro. Želel sem si, da bi že v Oberstdorfu imeli ekipo, a žal v tem trenutku to ni mogoče. Mi se bomo tako udeležili treh tekem, tako da bomo tam od začetka do konca. Misli tudi uidejo na Planico 2023, a v tem trenutku je to še daleč.

V tem trenutku je pozitivno to, da je Vid Vrhovnik na zadnji tekmi osvojil točko. Na zadnjem spustu je prehitel skupino, potem pa žal padel, tako da je tam izgubil veliko sekund, lahko bi bil okrog 25. mesta. Gašper Brecl gre prvič na prvenstvo. Nekje bo potrebno začeti. Veseli me pa kar dobra forma na skakalnici.

Konkretne napovedi so do 25. mesta posamezno, realno bi si želel okrog 15. mesta, tiha želja je medalja, a za to bo potrebno konkurenco konkretno preskočiti. Pri Gašperju pa želim, da čimbolj sledi Vidu in mislim, da bo v redu.

Vid Vrhovnik

Vesel sem, da sem po enem letu znova tekmoval v svetovnem pokalu po vseh težavah. Občutek vračanja ja, a vem, da bo potrebno iti korak za korakom in sem zelo v pričakovanju prvenstva. Zdi se mi, da če imam pravi dan, sem lahko povsod lahko konkurenčen. Zakaj pa se mi ne bi poklopilo? Zakaj ne bi bila cilj petnajsterica? Rezultata pa ne bom izsiljeval, videli bomo, kaj bo to prineslo.

Gašper Brecl

Na skakalnici bi rad oddelal tako kot znam. Z dobrimi skoki bi lahko konkuriral boljšim skakalcem. V tekaškem delu neke primerjave letos ravno nimam. Bi pa rad čim bolje odtekel in obdržal mesto, ki ga bom dosegel na skakalnici. Potrudil se bom, da Vida prehitim, a videli bomo, kako bo.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov