Tim Mastnak dvakrat tretji na odprtem avstrijskem državnem prvenstvu

21.02.2021

Dober teden dni pred svetovnim prvenstvom alpskih deskarjev na naši Rogli se je večji del slovenske A in B reprezentance (doma na Rogli sta ostala samo Žan Košir in Gal Leskovar, trenirala sta pod vodstvom Izidorja Šušteršiča) odpravil na avstrijsko Koroško, kjer so deskali na avstrijskem odprtem državnem prvenstvu. Tako včeraj (paralelni veleslalom) kot danes (paralelni slalom) je bil najuspešnejši Slovenec Tim Mastnak, ki je obakrat osvojil tretje mesto. V vrhu je bil tudi Rok Marguč. Nosilec kar štirih kolajn s svetovnih prvenstev je bil včeraj šesti, danes pa peti.

mSebastian Kislinger, Andreas Prommegger in Tim Mastnak na "stopničkah" po včerajšnjem paralelnem veleslalomu. (Foto: SloSki Snowboard)

Slovensko posadko je na sosednjem Koroškem vodil trener B reprezentance Sebastjan Weber. Poleg A reprezentantov Tima Mastnaka in Roka Marguča so se obeh izredno močnih FIS tekem udeležili še Črt Ikovic, Jernej Glavan in Sara Goltes.

Oba dneva je bil najuspešnejši Tim Mastnak (3. mesto). Na včerajšnjem veleslalomu je v boju za stopničke ugnal Kanadčana Sebastiena Beauliea, na današnjem slalomu pa Italijana Gabriela Messnerja. Obakrat sta si zmago in s tem hkrati naslov državnega prvaka privozila izkušena domača prvokategornika. V veleslalomu Andreas Prommeger, ki je bil v velikem finalu boljši od rojaka Sebastiana Kislingerja, v slalomu pa Alexander Payer, ki je bil v zaključku boljši od Kanadčana Arnauda Gaudeta.

Da se mu forma pred tekmama sezone dviguje, je s šestim (veleslalom) in petim (slalom) mestom dokazal tudi Rok Marguč. Blizu finala je bil oba dneva še Črt Ikovic (20. mesto – veleslalom, 17. mesto – slalom), drugi dan pa tudi Jernej Glavan (18. mesto, prvi dan je ostal brez uvrstitve). V ženski konkurenci je slovensko deskanje zastopala Sara Goltes. 21-letna Trboveljčanka je zasedla 33. mesto (veleslalom) in 21. mesto (slalom). Zmag sta se veseli Sabine Schöffmann (Avstrija, veleslalom) in Megan Farrell (Kanada, slalom).

Jutri še zadnjič na Jasi

Slovenski deskarji se z Avstrije selijo na domačo Roglo, kjer bodo jutri opravili še zadnji trening na progi Jasa, ki bo 1. in 2. marca gostila svetovno prvenstvo. V torek jim je »selektor« Izidor Šušteršič namenil dan počitka, nato pa bodo še zadnje detajle pred SP 2021 pilili na preostalih pobočjih Rogle. (na progi Jasa namreč po pravilih FIS namreč treningi nato niso več dovoljeni).

B ekipo zadnja dva februarska dneva čakata še paralelna veleslaloma za evropski pokal na Južnem Tirolskem (Funes/Villnöss). Tja trener Weber zanesljivo odpelje Črta Ikovica, Jerneja Glavana ter Saro Goltes.

Rezultati, Gerlitzen/Osojščica

r

SVETOVNO PRVENSTVO ROGLA 2021
Za vsa novinarska vprašanja na temo svetovnega prvenstva v alpskem deskanju Rogla 2021 smo vam na voljo:  

E-mail: ebnjkbo/sjgmAtmptlj/tj
Mobile / Viber / WhatsApp / Signal: 041 898 036
WhatsApp: SloSki Snowboard PRESS

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov