MSP: Odličen nastop Hane Mazi Jamnik na razdalji

12.02.2021

Mladi tekaški upi so danes z nastopi v mrzlem Voukattiju na mladinskem svetovnem prvenstvu nadaljevali s tekom na razdalji. Odlična je bila Hana Mazi Jamnik.

Hana Mazi Jamnik med nastopom v Voukattiju © SloSki

Mladinke so tekmovale na 5 kilometrski razdalji, zmagala je Rusinja Veronika Stepanova pred rojakinjo Evgenijo Krupitskajo, ki je zaostala 16,5 sekund, tretja je bila Norvežanka Margrethe Bergame z zaostankom 27,4 sekud. Odlično se je odrezala Hana Mazi Jamnik, ki je zasedla 12. mesto z zaostankom 53,8 sekund za prvakinjo. 

"Na tekmo sem se pripravljala že prejšnje dni, da bo mraz, da bo težko, da ne bo nekaj najlažjega. Tekmo sem vzela zelo resno, glede na to, da je to mladinsko svetovno prvenstvo. Zagotovo je bilo v moj prid, da sem imela višjo štartno številko, tako da sem videla, kako so tekmovalke pred mano opravile s preizkušnjo. V prvem krogu mi mraz še ni prišel tako do živega kot v drugem, ko so mi vse okončine zmrznile. A držala sem fokus na tem, da opravim svojo nalogo do konca. Z današnjim rezultatom sem zelo zadovoljna. Zdi se mi, da se lepo vidi, kako je ves trud, ki ga vložimo že poleti in nato pozimi, poplačan. Rada bi se zahvalila celotni ekipi, obema trenerjema, Marku Gracerju in Alešu Grosu ter Vesni Fabjan ter celi ekipi, ki je trenirala z mano. Brez njih ne bi šlo, kot je šlo. Zahvalila bi se tudi celotnemu servisu, ki je pripravil odlične smuči. In zahvala tudi vsem domačim in vsem, ki so doma navijali zame. Hvala!" je po izvrstnem dosežku povedala mlada tekačica. To je prvi slovenski dosežek med najboljših 12 na razdalji po petih letih, leta 2016 je bila v Rašnovu Anja Mandeljc na 10 km razdalji deseta.

Njena sovrstnica, Klara Mali, je zasedla 34. mesto, Sara Jazbec je bila 43., mlada Lucija Medja pa je vpisala 70. čas med 86 tekmovalkami. Med mladinci je na 10 km razdalji zmagal Norvežan Martin Kirkeberg Moerk, Jošt Mulej je zasedel 56. mesto, Boštjan Korošec je bil dve mesti za njim, Anže Gros je bil 74., Izidor Karničar pa štiri mesta za njim, do cilja je prišlo 96 tekmovalcev.

V konkurenci mladink do 23 let je bila na 10 km progi najboljša Anja Mandeljci, zelo dobra 20., Neža Žerjav je končala na 45. mestu, prvakinja je postala Poljakinja Izabela Marcisz, kar je po sprintu novo zlato odličje za to državo v Voukattiju. Na 15 km razdalji mladincev do 23 let je Vili Črv, ki je na sprintu zasedel 39. mesto, tokrat pa je končal dve mesti višje, zmagal je Francoz Hugo Lapalus.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov