DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Prva točka za Vrhovnika v letošnji sezoni

07.02.2021

Vid Vrhovnik je v nemškem Klingenthalu prvič v tej sezoni in sedmič v karieri osvojil točke svetovnega pokala, potem ko je zasedel 30. mesto.

Vid Vrhovnik je sedmič v karieri osvojil točke svetovnega pokala © GEPA

V nemškem Klingenthalu je danes potekala še zadnja tekma svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom. Po skakalnem delu preizkušnje je Vid Vrhovnik zasedal 22. mesto, skočil je 131 metrov, zbral pa je 113,5 točk. To je pomenilo minuto in 55 sekund zaostanka za vodilnim Avstrijcem Lukasom Greidererjem. 

Na 10 km preizkušnji je Vrhovnik lovil prve letošnje točke svetovnega pokala. Po prvem krogu, ki je dolg 2 km, je tekel na 22. mestu, zaostanek je znašal minuto in 58 sekund za vodilnim Greidererjem, naš tekmovalec pa je tekel v družbi še treh kombinatorcev. Po drugem krogu je bil na 24. mestu z zaostankom 2 minut in 3 sekund ter še vedno v družbi treh sotekmovalcev.

Na 6 kilometrih je Vrhovnik še vedno tekel v krogu dobitnikov točk, bil je na 23. mestu, skupaj s še vedno tremi kombinatorci, zaostanek za vodilnim Avstrijcem je znašal 2 minuti in 18 sekund. V zadnji krog je naš tekmovalec odtekel na 25. mestu v večji skupini šestih kombinatorcev z zaostankom dveh minut in 33 sekund za vodilno skupino treh tekmovalcev. V zadnjem krogu je Vrhovnik tokrat obdržal stik z najboljšo trideseterico, ciljno črto je prečkal točno kot 30. in tako je osvojil prvo točko letošnjega svetovnega pokala, zaostanek je znašal 3 minute in 17 sekund. 

Kljub padcu do prve točke

Zmage se je razveselil Nemec Vinzenz Geiger, ki se je v zadnjih metrih otresel Japonca Akita Watabeja in Greidererja. Vrhovnik je bil po prvi točki v sezoni seveda zadovoljen: "Končno mi je uspelo dobiti tisto točko po dolgem času. Kar skala mi je padla s srca, videl sem, da sem lahko zraven. Skok mi je uspel soliden. Na teku pa sem se po včerajšnjem slabem dnevu danes počutil zelo dobro. Na žalost sem v zadnjem krogu padel, izgubil sem še nekaj mest, a nič zato, točke sem zelo vesel. Pohvaliti pa moram servis, mislim, da sem imel eno izmed boljših smuči. Gremo naprej, sezone še ni konec, treniramo naprej in upam, da naredimo še kakšen lep rezultat!"

Klingenthal je gostil zadnje preizkušnje svetovnega pokala pred nordijskim svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov