Urevčeva v finalu do 5. mesta, Lampičeva dve mesti za njo

06.02.2021

Tudi v švedskem Ulricehamnu smo danes spremljali Slovenko v finalu šprinterske preizkušnje, Eva Urevc je v drsalnem koraku zasedla 5. mesto.

Eva Urevc je dosegla rezultat kariere © GEPA

V izločilne boje šprinta v prosti tehniki v švedskem Ulricehamn sta se Anamarija Lampič in Eva Urevc prebili zanesljivo, s 5. in 7. časom, žal sta bila prepočasna Janez Lampič in Vili Črv. Kot prva je v četrtfinalu nastopila Urevčeva v tretji skupini ob domačinki Hanni Falk, Norvežankah Julie Myhre in Kristine Stavaas Skistad, Američanki Sadie Maubet Bjornsen in Finki Anni Alakoski. Urevčeva je suvereno opravila svoj prvi nastop v izločilnih bojih. Dolgo časa je tekla na čelu skupine, do cilja pa je prišla na drugem mestu, prehitela jo je le Švedinja Falkova.

Lampičeva je tekla v peti četrtfinalni skupini ob Švicarki Laurien van der Graaff, Čehinji Petri Hyncicovi, Švedinji Anni Dyvik, Finki Jasmi Joensuu in Nemki Coletti Rydzek. Lampičeva je začela podobno kot Urevčeva, tekla je na čelu skupine s Švedinjo Dyvikovo. Bolj kot je šla progra proti koncu, bolj suverena je bila Lampičeva, ki je zanesljivo dobila četrtfinalni tek pete skupine.

Obe naši sta tekli v drugi polfinalni skupini, zraven so bile še Švedinja Johanna Hagström, Norvežanka Magni Smedaas, Finka Joensuu in Nemka Sofie Krehl. Dolgo časa sta obe naši tekli za Švedinjo, na ciljni ravnini pa je Urevčeva pohodila plin in prišla prva čez ciljno črto pred Hagströmovo, Lampičeva pa je bila žal tretja, prepočasna za uvrstitev v veliki finale. "Po eni strani sem zadovoljna, po drugi pa nezadovoljna. Danes sem bila res močna. Proga je bila dinamična, nikakor niso mogel pobegniti. V četrtfinalu mi je uspel dober štart, bila sem spredaj. V polfinalu je bil štart zelo slab, povozila sem kamenček, a tako je bilo. Nisem se mogla nekako preriniti naprej, ostala sem na tretjem mestu. Končala sem na mestu, kjer sem. Veseli me, da sem bila pred obema najbližjima zasledovalkama v seštevku svetovnega pokala. Forma je, vidim, da sem v dobri formi in gremo naprej!" je povedala Lampičeva, ki ima 96 točk naskoka pred Nadine Fähndrich v skupnem seštevku šprinterskih tekem.

V tem pa je po dolgem času znova tekla Urevčeva, skupaj še s štirimi Švedinjami, Hagströmovo, Majo Dahlqvist, Hano Falk in Jonno Sundling ter Američanko Jessie Diggins. Urevčeva se je silovito pognala, a so jo Švedinje kmalu ujele in začele narekovati ritem vse do ciljne črte. Na koncu je zmagala Dahlqvistova pred Hagströmovo in Digginsovo, Urevčeva je končala na 5. mestu, kar je njen najboljši dosežek v svetovnem pokalu. "Zadovoljna sem z današnjo uvrstitvijo, ker je to moj najboljši rezultat v karieri, a manjka še tista pika na i. Mislim, da s tekmami pride tudi to. Danes mislim, da je bila večja napaka moja taktika v finalu. Moči sem imela še za ciljni finiš, a tako je. Gremo dalje," je po tekmi povzela danes najboljša Slovenka.

Jutri bo na sporedu še ekipni šprint.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov