Svahnova do nove zmage na 10 km, Lampičeva odstopila

30.01.2021

Na drugi tekmi svetovnega pokala v švedskem Falunu, tokrat na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku s skupinskim štartom, je Anamarija Lampič v hudem mrazu odstopila po prvem krogu. Zmagala je domačinka Linn Svahn.

V polarnem mrazu je Anamarija Lampič predčasno končala tekmo na razdalji © GEPA

Po dolgem tritedenskem tekmovalnem premoru se je danes v smučino tekme svetovnega pokala vrnila Anamarija Lampič, ki se je udeležila 10 km preizkušnje v klasičnem koraku s skupinskim štartom v Falunu. Lampičeva je tekmovala prvič po koncu Tour de Skija, vmes je trenirala tudi na prizorišču svetovnega prvenstva v Oberstdorfu. Lampičeva je današnjo preizkušnjo začela premišljeno, po četrtini proge je na 2,5 km tekla na 18. mestu, še vedno z najboljšimi, za vodilno Therese Johaug je zaostajala slabih sedem sekund. Na polovici proge, na 5 km, so se že naredile večje razlike. Vodila je Rusinja Jana Kirpičenko, Lampičeva je na 27. mestu zaostajala 18,9 sekund. To je bil tudi zadnji vmesni čas, kjer je bil zabeležen čas naše tekmovalke, saj je nato, tako kot je napovedala že pred tekmo, odstopila, če se ne bo počutila dobro. V hudem mrazu, zjutraj je bilo dvajset stopinj pod ničlo, Lampičeva ni tvegala in je tako današnjo preizkušnjo končala predčasno po prvem pretečenem krogu. "Prvič v življenju se je zgodilo, da sem odstopila. Kar čudno je. Sem razočarana, ker sem prvi krog odtekla v redu. Enostavno me je v drugem krogu me je, ne vem kako, kar zadušilo, tiščalo me je v prstih. Ne vem še čisto točno, kaj je bil vzrok. Čakala sem, da bo to minilo, a je bilo slabše in slabše. Nisem se pobrala ven iz tega in potem sem se odločila, da odstopim. Upam, da se pripravim do jutri," je po tekmi razložila Lampičeva.

Zmage se je po šprintu na ciljni ravnini razveselila Linn Svahn pred Julijo Stupak iz Rusije, Therese Johaug je bila tretja.

Jutri bo v Falunu na sporedu še šprint v klasičnem koraku, tudi s trojico naših, poleg Lampičeve bosta tekmovala še Eva Urevc in Janez Lampič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov