DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik sezono začel tik za najboljšo trideseterico

29.01.2021

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji ta konec tedna gosti avstrijski Seefeld, kjer je na sporedu trojček tekem od 5 do 15 km preizkušenj. Na današnji šprinterski tekmi je Vid Vrhovnik zasedel 32. mesto.

Vid Vrhovnik © GEPA

Organizatorji tekem, predvsem skakalnega dela, v Seefeldu so včeraj in danes imeli kar nekaj težav pri izpeljavi le teh. Že včeraj je bila prekinjena provizorična serija, danes pa jim jo je uspelo izpeljati, a so nato prekinili in odpovedali tekmovalno serijo, tako da so za rezultate skokov obveljali dosežki dopoldanske provizorične serije. Na vrhu sta bila praktično poravnana Norvežan Jarl Magnus Riiber in Japonec Akito Watabe s 109.5 metri, že tretji Espen Björnstad je zaostajal 24 sekund, skočil pa je 111 metrov. Vid Vrhovnik je skočil 99 metrov in je na 32. mestu imel točno dve minuti zaostanka za vodilnima tekmovalcema, Gašper Brecl je bil 51. s 3 minutami in 44 sekundami zaostanka.

Kombinatorci so trojček tekem v Seefelu začeli s preizkušnjo na 5 km razdalji. Tesno je zmagal Riiber, ki je na ciljni črti ugnal Watabeja, tretji je bil Nemec Vinzenz Geiger s 45 sekundami zaostanka. Vrhovnik je zadržal 32. mesto, na progi pa je izgubil 25 sekund v primerjavi z najboljšima danes, Brecl je na 51. mestu že končal s tekmovanjem v Seefeldu, saj bo jutri nastopilo le najboljših 50 z današnje preizkušnje, tekmovali pa bodo na 10 km razdalji.

Po prvi tekmi med elito po 20. decembru 2019 je Vrhovnik povedal: "S tekmo sem kar zadovoljen. Moram reči, da sem se počutil precej v redu. Tekaško je bila precej hitra tekma, štartali smo zelo hitro, na polno je šlo že iz štarta. Malce je bilo škoda skoka, pripetila se mi je majhna napaka, zamudil sem mizo in je šlo nekaj metrov, sekund po zlu. Brez tega bi imel veliko boljšo pozicijo po skokih, precej lažje bi tudi tekel. Jutri je nov dan, poskusili se bomo zbrati na skok, odpraviti napake in samo gas!" 

Nekaj besed je nato namenil še daljši odsotnosti s tekem svetovnega pokala: "Zelo sem zadovoljen, da sem med elito prvič zraven po 20. decembru 2019. Vmes se mi je zgodilo kar nekaj stvari. Priprave na sezono niso bile najbolj optimalne, zato sem še toliko bolj vesel, da lahko tekmujem. Grem iz tekme v tekmo in pokažem lahko, kam spadam. S tega bom potem lahko gradil predvsem za naslednjo sezono, ko verjamem, da ne bo za mano tako težko leto, kot je bilo minulo."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov