V Moskvo samo Žan Košir

29.01.2021

Alpski deskarji svetovni pokal jutri (30.1.) nadaljujejo s paralelnim slalomom v Moskvi. Slovenske barve bo tokrat zastopal samo en A reprezentant, Žan Košir. Tim Mastnak in Rok Marguč namreč ostajata doma, na treningu. Gorenjskemu deskarju se bosta štajerska kolega na ruski turneji pridružila naslednji teden. Prvi februarski vikend (6. in 7.2.) Bannoye namreč gostijo novi preizkušnji svetovnega pokala. Deskarke in deskarji se bodo tam pomerili na četrtem veleslalomu in tretjem slalomu za svetovni pokal v tej sezoni.  

Košir
Žan 
je pripravljen za povratek na veliko sceno. (Foto: Miha Matavž) 

Krvavec, München, Moskva, …

V rusko prestolnico se alpski deskarji vračajo po januarju 2019, lani marca je bila tamkajšnja tekma iz znanih razlogov odpovedana. Na atraktivnem prizorišču (naravna proga je nadgrajena z umetno konstrukcijo) ob največjem nogometnem štadionu v Rusiji, Lužniki, bo slovenske barve zastopal samo Žan Košir, ki je zaradi pozitivnega testa na koronavirus tako kot tudi Tim Mastnak in Rok Marguč moral izpustiti prvi slalom za svetovni pokal v tej sezoni, 12. januarja v avstrijskem Bad Gasteinu. »Takoj, ko sem bil napoten v obvezno samoizolacijo sem si naredil načrt za povratek. Vse se mi je lepo izšlo, dobro se počutim in nimam prav nobenih težav. Pred preizkušnjo v Moskvi sem dobro pripravljen in visoko motiviran. V Rusijo odhajam, da pokažem zakaj treniram! ˝ nam je pred letom (z negativnim testom na koronavirus v žepu, seveda) v Moskvo iz Münchna odločno povedal Tržičan, ki se je po karanteni na sneg vrnil v Kranjski Gori, včeraj pa je slalom pod vostvom glavnega trenerja ekipe, Izidorja Šušteršiča, vadil na Krvavcu.

Mastnak & Marguč se bosta Koširju pridružila naslednji teden

Za razliko od Koširja pa je nadležni virus nekaj več moči pobral Timu Mastnaku in Roku Marguču. Oba sta se zato odločila, da tekmo v Moskvi izpustita in na domači Rogli opravita nekaj dodatnih kakovostnih treningov ter se nato reprezentanci znova priključita naslednji teden, ko bosta v Rusiji (Bannoye, 6. in 7.2.) novi tekmi svetovnega pokala. »Virus mi je vzel nekaj več moči kot bi si med sezono kot vrhunski športnik želel. Me pa veseli dejstvo, da nisem »pozabil« deskati. Občutki po povratku na sneg so dobri, vožnje so še vedno tiste prave. Za dosego želenega nivoja pa potrebujem še nekaj snežnih treningov in treningov za moč, tako da sem se odločil, da tekmo v Moskvi izpustim. Sem zdrav, maksimalno motiviran, treniram in komaj čakam na preizkušnji v Bannoyah, » pravi Mastnak, prikimava pa mu tudi Marguč. ˝Tudi sam sem se ob povratku na sneg odločil, da Moskvo izpustim. Zadnje tri dni sem se posvečal slalomu, sledi blok štirih veleslalomskih treningov, nato pa v sredo potujem v Bannoye. Upam, da se po prisilnem počitku slovenski deskarji vrnemo močnejši kot kadarkoli. Smo zelo motivirani, dodaten zagon za delo nam je vsekakor dala tudi nedavna odločitev Mednarodne smučarske zveze, da bo svetovno prvenstvo v alpskih deskarskih disciplinah v začetku marca gostila »moja« in »naša« Rogla,«  je pred nadaljevanjem sezone motiviran Marguč, ki je preteklo soboto drugič postal očka. Po hčerki Zali, je dobil sina Jakoba! Naraščaja pa se je včeraj razveselila tudi Gloria Kotnik, ki je povila sina Maja!

Zmagovalca zadnjega slaloma za svetovni pokal v Moskvi (januar 2019) sta bila domačin Andrej Soboljev in Švicarka Julie Zogg.  Žan Košir na tej tekmi ni nastopil, najvišje je bil leta 2012, ko je zasedel 5. mesto. Med elitno deseterico je bil tudi leto prej (6.mesto) in ob premiernem nastopu leta 2010 (10. mesto). Deskarke in deskarje kvalifikacije čakajo jutri ob 15. uri, finale elitne šestnajsterice pa bo pod žarometi s pričetkom ob 17.uri (po srednjeevropskem času).

ZVOČNE IZJAVE:
>>> ŽAN KOŠIR
>>> TIM MASTNAK
>>> ROK MARGUČ

Mladi upi trenirajo za Švico oziroma so v Švici!

Člani B reprezentance alpskih deskarjev (Črt Ikovic, Jernej Glavan, Gal LeskovarSara Goltes) bodo prosti vikend izkoristil za trening pod vodstvom trenerja Sebastjana Webra. Naslednji konec tedna pa se vračajo med vratca. Švicarski Lenzerheide bo namreč gostil dva paralelna slaloma za evropski pokal. V Švici, natančneje v Crans Montani, pa se ta teden mudi šesterica naših deskarjev prostega sloga:  Naj Mekinc, Ožbe Kuhar, Lenart Maligoj, Anej Herženjak, Max Kralj Kos in Kaja Verdnik. »Kaja in Max bosta nastopila na tekmi evropskega pokala v snežnem žlebu, preostali pa na tekmi istega ranga v snežnem parku. Če bo šlo organizatorjem vse po načrtih, zapadlo je namreč ogromno snega, bo jutri na sporedu tekma v žlebu ter kvalifikacije v parku, v nedeljo pa sledi še finale v parku, ˝ pa nam je s Švice sporočil trener B-reprezentance deskarjev prostega sloga Anej Miglar, ki je januarja z razširjeno B ekipo opravil tudi odličen dvotedenski pripravljalni kamp v avstrijskem Flachauu.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov