Mekinc zanesljivo v polfinale Laaxa

19.01.2021

Z moškimi kvalifikacijami v snežnem parku (slopestyle) se je danes v švicarskem Laaxu pričelo globalno eno najbolj prepoznavnih, »dolarsko najtežjih« in brez dvoma najbolj prestižnih tekmovanj v svetu snowboardinga, Laax open. Zelo uspešno je bilo tudi za slovensko reprezentanco, saj se je naš mladi up, Naj Mekinc, zanesljivo uvrstil v polfinale prve letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku. Dosegel je trinajsti rezultat dneva, tako da bo tudi v jutrišnjem polfinalu med favoriti za uvrstitev med elitno dvanajsterico, ki bo novo priložnost dobila v petkovem finalu.

MekincNaj Mekinc je danes v Laaxu znova dokazal, da je iz pravega testa. (Foto: SloSki Snowboard)

Devetnajstletni Ljubljančan Naj Mekinc, ki je v Laaxu leta 2019 s sedemnajstim mestom dosegel svojo najvišjo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, je bil po današnjem jutranjem treningu v sončnem vremenu zelo dobro razpoložen. Odlično razpoloženje se je odrazilo tudi na tekmi. »Prva kvalifikacijska vožnja mi je zelo dobro uspela. Super, pravzaprav! V drugo sem želel še nekaj dodati, a mi je po prvem skoku zmanjkalo hitrosti, tako da sem drugo vožnjo zaključil zgolj za užitek ˝ nam je po kvalifikacijah povedal naš najboljši deskar prostega sloga ta hip. Njegova prva vožnja (ocenjena z 70,75 točkami) je zadostovala za zanesljivo uvrstitev v jutrišnji polfinale. ˝Naj je dosegel sedmi rezultat v drugi kvalifikacijski skupini in skupno trinajsti rezultat dneva. Končno je tudi na tekmi prikazal to, kar že dolgo kaže na treningih. Veseli me dejstvo, da mu je to uspelo na eni izmed najbolj pomembnih tekem v tej sezoni. Vzdušje v reprezentanci je odlično, vsi smo v pričakovanju jutrišnjega polfinala, ki si ga boste v živo lahko ogledali tudi prek spletne strani open.laax.com, ˝ pa je zadovoljen trener Matevž Pristevec.

Polfinalne ˝slopestyle˝ vožnje v moški konkurenci se bodo v Laaxu pričele jutri ob 13:35 uri, nekaj pred pol četrto pa bodo že znana dvanajsterica finalistov in šesterica finalistk, ki se bo za prve »slopestyle« stopničke te sezone pomerili v petek. Danes je bil v Laaxu na sporedu tudi že prvi uradni trening v snežnem žlebu, ki se ga je udeležil Tit Štante. 22-letnega Celjana kvalifikacije prve letošnje tekme za svetovni pokal čakajo v četrrtek (20.1.).

Rezultati, kvalifikacije (m), snežni park

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov