Ekipna preizkušnja v Bad Gasteinu domačinoma

13.01.2021

Izkušena avstrijska veterana Claudia Riegler in Andreas Prommeger sta zmagovalca prve letošnje ekipne paralelne tekme za svetovni pokal v Bad Gasteinu. Na domačem terenu sta bila v velikem finalu paralelnega slaloma boljša od nemške dvojice Chayenne Loch – Stefan Baumeister. Tretje mesto sta po zmagi nad domačo dvojico Daniela Ulbing – Benjamin Karl osvojila Rusa Sofia Nadyrshina in Dmitry Loginov.

Claudia
Claudia Riegler in Andreas Prommeger. (Foto: Gepa Pictures) 

Ljubitelji alpskega deskanja, ki so se danes ob 13. uri zbrali pred malimi zasloni, na štartu prve letošnje ekipne paralelne preizkušnje za svetovni pokal vsekakor niso pričakovali domačinke Claudie Riegler. 47-letna deskarka iz Flachaua je namreč na včerajšnji posamični tekmi grdo padla in nihče ni pričakoval, da bo danes znova na štartu. Pa vendarle se je zgodilo. V tandemu z Andreasom Prommegerjem (domačin iz, od Bad Gasteina, le streljaj oddaljenega Pangaua) je ugnala vse tekmece in po lanskem drugem mestu sta veterana zanesljivo zmagala. V finalu sta bila boljša od nemške dvojice Chayenne LochStefan Baumesister. Tretje mesto je pripadlo ruski dvojici Sofia NadyrshinaDmitry Loginov, ki je bila v malem finalu boljša od domače dvojice Daniela UlbingBenjamin Karl.

Tekmi (današnjo in včerajšnjo) na enem izmed najbolj zahtevnih prizorišč v svetovnem pokalu je tokrat prek malih zaslonov iz znanih razlogov spremljal tudi Žan Košir, ki je v ˝alpskem Monte Carlu˝ doslej dvakrat zmagal in bil še dvakrat na zmagovalnem odru. »Postavitvi na obeh slalomih, ekipnem in posamičnem, sta bili zelo zahtevni. Elegantnih, povezovalnih, tistih pravih ˝karverskih˝ zavojev, žal, nismo videli. Najboljši so na moč skakali iz zavoja v zavoj. Čestitke Andreasu in Claudii, sploh zaradi včerajšnjega nesrečnega padca slednje, ˝ nam je po tekmi iz domače karantene vtise strnil Košir, ki ga ni presenetila niti včerajšnja zmaga Italijana Aarona Marcha. »34-letnik je fizično izredno močan.Tako kot njegov tekmec v finalu, Rus Loginov. Prvič je italijan zmagal leta 2010 na umetni konstrukciji v Rusiji, kjer je bila pravtako odločilna fizična moč, ˝ o včerajšnji zmagi Marcha še pove Košir.

Včeraj smo na naši spletni strani takoj po tekmi sicer poročali o ruskem zmagoslavju in zmagi Loginova, pa vendarle je kasnejša video analiza pokazala, da je Rus v finalni vožnji povozil količek. Zmaga, druga v karieri, je tako pripadla Južnemu Tirolcu Marchu.

Naslednja tekma alpskih deskarjev za svetovni pokal bo na sporedu konec meseca (30.1.). v ruski Moskvi (paralelni slalom). Bodo pa zato že naslednji teden v svetovnem pokali znova tekmovali deskarji prostega sloga in sicer na klasičnem prizorišču v švicarskem Laaxu (snežni park, snežni žleb). Tam, pod vodstvom trenerja Matevža Pristavca, že od začetka tega tedna trenirajo tudi naši reprezentanti Urška Pribošič, Tit Štante, Naj Mekinc, Max Kralj Kos in Kaja Verdnik.

Zvočna izjava:
>>> Žan Košir

Rezultati

  

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov