Brez Slovencev v Bad Gasteinu

12.01.2021

Karavana alpskih deskarjev se iz Švice seli v Avstrijo. Jutri bo v Bad Gasteinu na sporedu prvi paralelni slalom za svetovni pokal v tej sezoni, dan zatem pa se bodo deskarke in deskarji pomerili še v ekipni različici slaloma. Slovenska reprezentanca zaradi več primerov okužb s koronavirusom ne bo nastopila. Vsi deskarji in ostali člani ekipe do nadaljnjega ostajajo v domači oskrbi.

Bad Gastein
Slalomišče v Bad Gasteinu. (Foto: Miha Matavž)
  

Potem ko so nas slovenski alpski deskarji na zadnjih dveh tekmah (Carezza, Scuol) za svetovni pokal razveselili z uvrstitvami na zmagovalni oder, so bila tudi pričakovanja pred prvim paralelnim slalomom sezone v avstrijskem Bad Gasteinu zelo visoka. Žal slovenska reprezentanca zaradi več primerov okužb s koronavirusom na Solnograškem ne bo tekmovala. Prav vsi za tekmo predvideni nastopajoči (Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč, Črt Ikovic, Jernej Glavan) in ostali člani ekipe do nadaljnjega ostajajo v domači oskrbi.

Že enaindvajseta izvedba deskarskega svetovnega pokala v Bad Gasteinu se bo s kvalifikacijami za posamično tekmo pričela jutri ob 10. uri, finale pa bo na sporedu, pod žarometi, ob 18.40. V sredo ob 13. uri, bo na sporedu še ekipni paralelni slalom.  

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov