16. mesto za Ferkovo v St. Antonu

10.01.2021


Po smukaški tekmi je v St. Antonu v Avstriji na vrsto prišel še superveleslalom. Na drugi tekmi sezone v tej disciplini sta tako kot pred 24. urami Slovenijo zastopali Ilka Štuhec in Maruša Ferk.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Na tekmi, kjer se s progo Karla Schranza ni dalo opraviti brez napak, je zmagala Švicarka Lara Gut-Behrami, Marta Bassino iz Italije je s 16. stotinkami zaostanka zasedla drugo mesto, tretja pa je bila Corinne Suter iz Švice, ki je za rojakinjo zaostala dve desetinki sekunde.

Ilki, ki je poskušala izboljšati 15. mesto iz uvodne tekme v tej disciplini, se vožnja ni posrečila. Že v zgornjem delu proge je nabrala precejšen zaostanek, na polovici proge pa je v enemu izmed desnih zavojev zašla iz smeri in zgrešila vrata.

Številni odstopi pa niso zmotili Maruše, ki je s startno številko 37 prikazala zelo dobro vožnjo. Na zadnjem merjenju vmesnega časa je bila 25., nato pa odlično opravila z zadnjimi metri proge in v cilj prišla kot 15. Do konca preizkušnje jo je prehitela le ena tekmovalka, tako da je Maruša prišla do najboljšega rezultata v sezoni oziroma do drugega najboljšega na superveleslalomih v karieri.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov