Jakov Fak v Oberhofu na odličnem šestem mestu

09.01.2021


V Oberhofu so se moški pomerili na zasledovalni preizkušnji, na kateri sta naše barve branila dva biatlonca, Jakov Fak in Miha Dovžan, ki sta se na pot podala kot 12. oziroma 56., minuto in pet sekund ter dve minuti in 32 sekund kasneje, kot včerajšnji zmagovalec Johannes Thingnes Boe iz Norveške.


Jakov Fak © Prezlc Photography

Jakov je začel izvrstno in se po prvem 100-odstotenm streljanju prebil na sedmo mesto, z identičnim izkupičkom na drugi postojanki pa se je obdržal na isti poziciji. Po tretjem streljanju, s katerim je znova opravil izjemno, se je povzpel na peto mesto, žal pa mu je 19. strel, ki je zgrešil tarčo, onemogočil boj za stopničke. V zadnji krog se je odpravil kot peti, ciljno črto pa prečkal šesti po vrsti in tako dosegel nov vrhunski rezultat.

Miha je na polovici poti napredoval na 50. mesto, po tem, ko je bil strelsko dvakrat uspešen, v tretji seriji strelov je pustil nepokrito eno tarčo, v zadnji pa dve, kar je na koncu pomenilo, da je zasedel 52. mesto.


Miha Dovžan © Prezlc Photography

Stopničke so bile znova norveško obarvane. Do zmage je prišel Sturla Holm Laegreid, ki je zgrešil dve tarči, z istim strelskim izkupičkom je drugo mesto osvojil Johannes Dale, tretje pa Tarjei Boe, ki je bil natančen 17-krat.

Jakov Fak: ''Končno malo napredka na zasledovalni tekmi, končno spet med prvih šest. Kazalo je še bolje po zadnjem streljanju, a če se vrnem nazaj na prve tri postanke, ki so bili 100-odstotni, je bilo vse v redu. Nekoliko sem čutil pritisk, saj sem moral na progi precej delati, da sem bil sploh zraven teh skupin, ki so se premikale okrog mene. Pred zadnjim streljanjem sem moral en del proge odteči sam in sem poskusil čim hitreje teči, da pridobim prednost pred tistimi, ki so še za mano. Žal sem naredil eno napako in šel ven iz strelišča na petem mestu in potem na progi izgubil še eno mesto.''

Uroš Velepec: ''S tekmo moramo biti kar zadovoljni, nenazadnje je napredoval za šest mest, kar je v tej konkurenci izjemno izjemno težko. Strelsko je bil odličen, tisti strel, ki je šel mimo tarče, je bil resnično čisto na rob. Škoda, za milimeter je šel preveč ven. A konec koncev je to vrhunski rezultat. Če bomo še nekoliko napredovali pri materialu se bomo borili tudi za stopničke, kar je cilj te sezone.''

Zvočna izjava (mp3)
Jakov Fak >>>
Uroš Velepec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov