Nov vrhunski rezultat za Štuhčevo

09.01.2021


Svetovni pokal za ženske se je nadaljeval v St. Antonu v Avstriji, ki je gostil tretji smuk sezone. Med 48. tekmovalkami na startu proge Karl Schranz sta bili tudi dve Slovenki, Ilka Štuhec in Maruša Ferk.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Najboljšo vožnjo dneva smo videli že pri startni številki 5, ki jo je nosila Sofia Goggia iz Italije. S časom 1:24.06 je prišla do druge smukaške zmage v sezoni, na odru za zmagovalke pa sta se ji pridružili Tamara Tippler iz Avstrije in Breezy Johnson iz ZDA, ki sta za Italijanko zaostali 0.96 oziroma 1.04 sekunde.

Razlike med ostalimi tekmovalkami so bile sicer izredno majhne. Štuhčeva je bila skozi celotno vožnjo, s katero je opravila z odliko, v boju za stopničke, na koncu pa jih je zgrešila za le 12. stotink sekunde. Sedmemu in četrtemu mestu iz Val d'Isera je tako dodala nov vrhunski rezultat, natančneje šesto mesto.

Ferkova, ki je letos do točk prišla na prvi smukaški preizkušnji sezone, je nosila startno številko 44. Preboj med trideseterico ji žal ni uspel, saj je z 2.89 sekunde zaostanka zasedla 32. mesto.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Ilka Štuhec: ''Z današnjim rezultatom sem dokaj zadovoljna, medtem ko z vožnjo niti ne toliko. V zgornjem delu sem preveč čarala, izgubila preveč časa, tudi na račun tega, ker je tekma, ker tekmuješ, se preveč zaženeš, želiš več in potem se ni vse izšlo po načrtih. Zato sem bila tu in tam malo preveč ven iz idealne linije, kar seveda pomeni izgubo časa. Zadovoljna sem s spodnjim delom, z ovinki, ki sem jih v bistvu odpeljala dokaj dobro, tako kot včeraj. Generalno gledano je OK, in ni OK vse skupaj. Zdaj je kar je, jutri je nov dan.''

Zvočna izjava (mp3)
Ilka Štuhec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov