TDS: Lampičeva drugič brez finala, a na vrhu skupnega seštevka

09.01.2021

V Val di Fiemmeju je Anamarija Lampič na drugem šprintu letošnjega Tour de Skija zasedla 9. mesto, prevzela pa je vodstvo v skupnem sprinterskem seštevku svetovnega pokala.

Anamarija Lampič je nova vodilna v sprinterskem seštevku svetovnega pokala © GEPA

V Val di Fiemmeju je danes potekal drugi šprint letošnje izvedbe Tour de Ski. Anamarija Lampič je v kvalifikacijah vpisala 3. čas, v četrtfinalu pa je nastopila v prvi skupini ob Švedinjah Linn Svahn, Moi Olsson, Rusinji Nataliji Neprjajevi, Američanki Hailey Swirbul in domačinki Ilaria Debortolis. Lampičeva na zahtevni progi ni začela hitro, do vrha vzpona je držala stik z najhitrejšimi, odpadli sta Olssonova in Debortoliseva, najboljše štiri pa so odšle na spustu proti cilju. Lampičeva se je dobro znašla, na ciljni ravnini prehitela Neprjajevo in za Svahnovo druga prečkala ciljno črto in se tako zanesljivo prebila v polfinale.

V polfinalu je Lampičeva nastopila ob treh Švedinjah, Svahnovi, Joani Sundling, Emmi Ribom, Rusinju Juliji Stupak in Švicarki Nadine Fähndrich. Lampičeva je tokrat začela najhitreje, povedla skupino, na vrhu edinega vzpona pa so jo tekmice prehitele in pred spustom je padla na začelje. Žal se skozi ovinka do ciljne ravnine ni mogla prebiti v ospredje, tako da na ciljni ravnini ni mogla mimo tekmic in je zasedla 5. mesto, kar je pomenilo, da je drugič v tej sezoni obstala v polfinalu.

"Zelo sem jezna, razkurjena. Danes mi je res zelo žal, ker sem bila res zelo močna. Ta ciljna ravnina mi res ustreza. Sama sem kriva, ne moram ničesar narediti, lahko skačem po glavi, pa ne bom spremenila rezultata. Ja, smučine za v cilj so štiri, jaz sem bila peta, ni se mi uspelo izboriti mesta in ostala sem, kjer sem ostala," je bila danes razočarana Lampičeva.

Končne zmage se je veselila Linn Svahn, ki letos še ni doživela poraza na šprintih na katerih je nastopila, druga je bila še ena Švedinja, Maja Dahlqvist, tretja pa še ena iz švedskega tabora, Ema Ribom. Lampičeva je osvojila končno 9. mesto in s tem izgubila možnosti za osvojitev rdeče majice v seštevku turneje, je pa skočila na vrh sprinterskega seštevka svetovnega pokala. 

Jutri se turneja zaključuje s slovitim vzponom na Alpe Čermis. "Te tekme res ne maram. Rdeča majica je praktično že oddana, glede na to, da sem izpadla v polfinalu. Jutri štartam, grem do cilja in kar bo, bo," je še dodala Lampičeva, ki je v seštevku turneje danes sicer pridobila eno mesto in je 15., vodi še naprej Jessie Diggins.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov