TDS: Tretji čas Anamarije Lampič v kvalifikacijah v Val di Fiemmeju

09.01.2021

V sončnem in mrzlem Val di Fiemmeju so najboljše tekačice in tekači na smučeh že opravili s kvalifikacijami za današnji šprint v klasičnem koraku. Anamarija Lampič se je v izločilne boje uvrstila s tretjim časom.

Predzadnja etapa 15. Tour de Skija prinaša šprint v klasičnem koraku, v disciplini, v kateri je Anamarija Lampič dvakrat že ugnala vso konkurenco. Tudi tokrat bo napadala najvišja mesta, kar je napovedala z odličnim kvalifikacijskim tekom, vpisala je 3. čas, za najhitrejšo Švedinjo Linn Svahn je zaostala 1,31 sekunde. Druga je bila Rusinja Tatiana Sorina z zaostankom 1,24 sekunde.

Anamarija Lampič bo nastopila v prvi četrtfinalni skupini, kjer se bo takoj pomerila s Švedinjo Linn Svahn, zraven so še ena Švedinja, Moa Olsson, Rusinja Natalija Neprjajeva, Američanka Hailey Swirbul in domačinka Ilaria Debertolis.

Pred tekmo je s turnejo zaključila Švedinja Frida Karlsson zaradi poškodbe. Švedinja je bila skupno 3., v seštevku točk pa na vrhu z Američanko Jessie Diggins, Lampičeva je v tem seštevku, ki ga je lani osvojila, tretja s 16 točkami zaostanka pred današnjo tekmo.

Izločilni boji se začnejo ob 13.05 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov