TDS: Anamarija Lampič pobrala vse točke za rdečo majico

08.01.2021

Karavana Tour de Skija se je preselila na zadnjo postajo turneje, v dolino Fiemme, kjer je na stadionu Lago di Tesaro danes potekala preizkušnja na 10 km s skupinskim štartom v klasičnem slogu.

Anamarija Lampič je danes osvojila vse možne točke © GEPA

Na štartu šeste od osmih etap je bilo še 44 tekmovalk, v cilj je prišla še ena manj. Anamarija Lampič, osma skupno pred etapo, je danes imela le en cilj in le tega je uspešno izpolnila. Prvi krog je namreč pretekla kot prva in pobrala vseh 15 točk za seštevek šprinta in s tem naredila korak k ubranitvi rdeče majice iz lanske sezone. Po prvem krogu je Lampičeva popustila, tudi tekmice pa so narekovale hud ritem in hitro je padla na mesta okrog 30. Na koncu je z zaostankom dobrih dveh minut zasedla 32. mesto, v skupnem seštevku je padla na šestnajsto, v seštevku točk pa se je povzpela na 3. mesto, le še 14 točk za vodilnima Jessie Diggins in Ebbo Andersson.

"Že včeraj sem si rekla, nič, najmanj imam za izgubiti, če grem po točke za šprint in tudi danes sem se tako odločila, da je moja taktika, da vzamem čim več točk. To sem naredila. Potem pa sem enostavno trpela naprej od prvega kroga do cilja. Želela sem dobiti čim manj zaostanka, ampak se je iz kroga v krog zaostanek povečeval. Tako je, to je tekma, Tour de ski. Imaš dneve, ko ti gre in dneve ko ti ne gre. Včeraj sem se počutila precej v redu, se je danes videlo, da ko sem pobrala točke, nisem bila sposobna držati skupine, bilo je prehitro, res sem izgubljala predvsem na ravninskih delih," je po tekmi povedala Lampičeva.

Danes je sicer zmagala Rusinja Natalija Neprjajeva, 2,4 sekundi je zaostala Nemka Katharina Henning, tretja je bila Anderssonova z zaostankom 4,1 sekund. Skupno ima Digginsova 55 sekund naskoka pred Julijo Stupak in že minuto in 42 sekund pred Frido Karlsson, Lampičeva na 16. mestu zaostaja 4 minute in 16 sekund.

Jutri je na Touru na sporeu drugi šprint, tokrat v klasični tehniki. Lani je v Val di Fiemmeju Anamarija Lampič ugnala vso konkurenco.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov