TDS: Lampičeva na zasledovanju pridobila pet mest

06.01.2021

Na zasledovanju v klasičnem koraku na 5. tekmi letošnjega Tour de Skija je Anamarija Lampič z 19. mesta napredovala na 14. mesto, v seštevku turneje pa je zdaj osma.

Anamarija Lampič je z 19. napredovala na 14. mesto © GEPA

Včerajšnji preizkušnji s posamičnim štartom na 10 km v prosti tehniki je danes v Toblachu sledilo zasledovanje na enaki razdalji, a v klasičnem koraku po zaostankih na včerajšnji tekmi. Anamarija Lampič je tako začela z 19. mesta in minuto in 23 sekundami zaostanka za vodilno Jessie Diggins. Lampičeva je kmalu ujela ritem in tekla v večji skupini tekmovalk okrog mest, s katerega je tudi štartala. V zadnjega od treh krogov v dolžini 3,3 km je odtekla na 15. mestu z minuto in 24 sekundami zaostanka za vodilno Rusinjo Julijo Stupak, ob Lampičevi sta tekli še dve tekmovalki, Finka Johanna Matintalo in Švicarka Nadine Fähndrich.

V cilj je prva pritekla Stupakova, ki je na ciljni ravnini ugnala Švedinjo Ebbo Andersson in Američanko Digginsovo, Lampičeva je v cilj pritekla na 14. mestu z zaostankom minut in 26,7 sekund za zmagovalko. V seštevku turneje je zdaj skupno osma z zaostankom 2 minut in 24 sekund za vodilno Digginsovo. "Glede na to, da sem se včeraj počutila res dobro, rezultat pa ni bil takšen, kot sem si ga želela, vedno bolj pa verjamem v to, da je bilo nekaj težav s smučmi, saj se danes nisem počutila najbolje, rezultat pa je bil bistveno boljši, je bilo bolje. Tudi zaostanek, pol minute za Julijo na 10 km klasiki, mislim, da ni velik, glede na to, da sem skoraj vseskozi tekla sama oz. sem vlekla skupino. Uspela mi je dobra tekma in sem res zelo zadovoljna. Smuči so bile danes vrhunske, prijem je bil super, letele so, ko je bilo potrebno. Res pa je bilo danes kar malce zapleteno, bilo je precej različnih snežnih struktur. Da smo to vse ujeli v eni maži, mislim, da se je servis oddolžil za včeraj," je po tekmi povedala Lampičeva.

Z današnjim zasledovanjem so tekmovalke in tekmovalci zaključili z nastopi na drugi izmed treh postaj letošnje postaje, iz Toblacha se bodo preselili v dolino Fiemme, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu zadnje tri etape letošnje turneje, tudi sobotni šprint v klasičnem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov