TDS: Na prvi tekmi v Italiji nekaj dodatnega zaostanka za Lampičevo

05.01.2021

Anamarija Lampič je na 4. tekmi letošnje izvedbe Tour de Skija na 10 km razdalji v prostem koraku s posamičnim štartom zasedla 19. mesto, znova je bila najboljša vodilna na turneji, Američanka Jessica Diggins.

Anamarija Lampič je po sijajnih nastopih v Švici tokrat izgubila nekaj časa v skupnem seštevku © GEPA

15. tekaška turneja se po dnevu premora in selitvi iz Švice nadaljuje v Italiji, v Toblachu, kjer tekmovalke in tekmovalce čakata preizkušnji na razdalji. Danes je bila na sporedu tekma s posamičnim štartom v prostem koraku. Edina preostala Slovenka na štartu, Anamarija Lampič, je štartala proti koncu s številko 46, v skupnem seštevku pa je imela po treh preizkušnjah na četrtem mestu 58 sekund zaostanka za Američanko Jessie Diggins, ki je štartala kot zadnja s številko 52. Lampičeva ni začela najhitreje, na vzponu na 2,1 kilometrih, kjer so se delile tudi bonus točke za rdečo majico, je imela 23. čas z zaostankom 26 sekund za Digginsovo. Na polovici 10 km proge je Lampičeva za Američanko zaostajala 47,9 sekund na 21. mestu. 

V drugi polovici je malce dodala, tako da je pritekla do končnega 19. mesta z zaostankom minute in 23,2 sekund za izjemno Jessie Diggins, ki je rojakinjo Rosie Brennan ugnala za 14,8 sekund, tretja je bila Švedinja Ebba Andersson, ki je zaostala 22,2 sekund. "Po svojih občutkih lahko rečem, da sem šla zelo dobro, čeprav je zaostanek kar velik. Nisem pričakovala, da bom zaostala toliko, proga je tu namreč hitra. Računala sem na zaostanek okrog minute. Lahko rečem, da sem, kar so rekli tudi ostali, izgledala na progi zelo živahno, tudi meni se je zdelo, da sem res v redu. Očitno je bilo nekaj, morda, nismo še povsem dorekli, težav s smučmi po ravnini. Tam sem največ izgubljala. Na vzpon pa sem šla suvereno, držala sem ritem," je povedala Lampičeva. 

V seštevku turneje je Lampičeva s četrtega padla na sedmo mesto, zdaj zaostaja 2 minuti in 21 sekund za Digginsovo. Le še Brennanova z 20 sekundami zaostanka zaostaja manj kot minuto za Digginsovo, tretjeuvrščena Frida Karlsson denimo zaostala minuto in dve sekundi.

Jutri se Tour de Ski v Toblachu nadaljuje z zasledovanjem na 10 km razdalji v klasičnem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov