Na sever Evrope že v tem tednu, prve tekme konec meseca

11.11.2020

V prostorih zlatega spoznorja nordijskih reprezentanc Slovenije, Zavarovalnice Triglav d. d., v Labu, so danes preko spletne video konference o pričakovanjih pred zimsko sezono 2020/21 spregovorili naši najboljši tekači in tekačici na smučeh.

A ekipa, ki bo potovala na sever Evrope - Luka Markun, Eva Urevc, Anamarija Lampič in Janez Lampič © SloSki

Nova sezona svetovnega pokala v teku na smučeh se bo začela konec meseca v finski Ruki. Naša reprezentanca bo na Finsko odpotovala v tem tednu, glavni trener Nejc Brodar, je že na poti na sever Evrope. Pripravljalnih tekem, kot je to v navadi, trenutno ni v programu, pričakovati pa gre, da se bodo trenerji posameznih reprezentanc med seboj dogovorili za neuradne primerjave pred velikim začetkom sezone v Ruki.

Anamarija Lampič

Vsi me sprašujejo, če sem letos bolje pripravljena, kot lani. Testiranja so pokazala, da sem v dobri pripravljenosti, a že velikokrat sem poudarila, da to še nič ne pomeni. Na tekmah bomo videli realno sliko. Vedno rabim postajo ali dve, da se ogrejem. Načrt pa je tak, da želim biti vsako leto boljša, da začnem čim bolje in štartala bom na polno.

Eva Urevc

Težko je reči, kakšni rezultati bi me zadovoljili v tej sezoni. Minulo sezono sem bila zaradi poškodbe odsotna. Moji cilji so zagotovo zelo visoki, a prepustila se bom toku, šla bom iz tekme v tekmo in videla bom, kaj se bo dogajalo. Poškodba je v celoti sanirana, težav nimam nobenih več. To mi ne bi smelo povzročati več nobenih težav.

Luka Markun

Mislim, da smo dobro pripravljeni na sezono. Z ekipo smo naredili priprave v celoti, tako kot smo se jih zamislili, torej tudi brez večjih težav kot so poškodbe ali bolezni. Mislim, da se na začetek sezone podajamo z dobro popotnico.

Janez Lampič

Največ pričakujem od šprinta, kjer se bom trudil, da bom čim večkrat med najboljših trideset, visoko pa želiva tudi z Luko v dvojicah. Priprave so bile dobre, delali smo dobro in mislim, da smo dobro pripravljeni.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov